Beschikbaar
€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }}
Foto’s
{{ product.images.length }}
Plattegrond
{{ product.plans.length }}
360° foto's {{ product.panoramas.length }}
Video’s {{ product.videos.length }}
Kaarten
Alle media

Woonhuis te koop Strijthagerweg 15 Landgraaf

€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }}
Beschikbaar

Omschrijving

Deze prachtige stijlvolle villa is omgeven door een fraai aangelegde parkachtige tuin met overdekt zwembad en bevindt zich aan de rand van een rustige woonwijk. Rondom de woning zijn veel faciliteiten, zoals scholen, sporthal, kinderopvang, SnowWorld en diverse wandel-/mountainbikeroutes aanwezig.
Zodra u deze exclusieve monumentale villa binnenstapt, voelt u de warme sfeer van nostalgie!

Bouwjaar: circa 1914
Perceeloppervlakte : 3.980 m2
Totale woonoppervlakte: 339 m2
Totale gebruiksoppervlakte: 408 m2
Inhoud totaal: 1358 m³
Aanvaarding : in overleg

Souterrain:
Het souterrain is gelegen aan de linkerzijde van de woning en heeft een stahoogte van 2.00 meter. Middels een verdeelhal heeft met toegang tot diverse kelderruimtes, zoals een opslagruimte (ca. 16m2), cv-ruimte (ca. 11m2), provisiekelder (ca. 7m2) en wijnkelder (ca. 6m2). Daarnaast zijn er nog diverse bergruimtes in het souterrain gelegen.

Parterre:
Middels de entree heeft men toegang tot de statige hal, met origineel monumentale trappenpartij naar verdieping. Aan de linkerzijde bevindt zich een kantoorruimte (4.00x3.90), het ruime toilet met fontein en de moderne leefkeuken 4.15x3.90 in L-opstelling voorzien van inbouwapparatuur. Via de keuken is de bijkeuken 4.00x3.60 bereikbaar, alwaar de wasmachine-aansluitingen en de 2e toiletruimte zijn gesitueerd.
Aan de rechterzijde van de entree bevindt zich de royale woonkamer 10.50x4.40 met serre en tuindeuren naar veranda. De woonkamer beschikt over een parketvloer en haardpartij. De serre ligt in het verlengde van de woonkamer, is ca. 3.70x2.50 groot en biedt toegang tot de achtertuin.

1e verdieping:
Op de eerste verdieping heeft men toegang tot drie slaapkamers en twee badkamers. De slaapkamers aan de voorzijde zijn resp. groot 4.00x3.85 en 4.90x4.40. De master-bedroom aan de achterzijde is 5.30x4.40 en beschikt over een walk-in closet en balkon met fraai zicht over de achtertuin.
De eerste badkamer is voorzien van een ligbad, separate douche, toilet en vaste wastafel.
De tweede badkamer heeft de beschikking over een douche, vaste wastafel, toilet en urinoir.

2e verdieping:
Op de tweede verdieping is een royale multifunctionele ruimte/studio gerealiseerd van ca. 60 m2. Deze ruimte biedt diverse mogelijkheden, zoals het gebruik als kantoorruimte of atelier, maar ook voor het creëren van meerdere slaapkamers. Daarnaast is er een vierde slaapkamer 3.90x3.80, een vijfde slaapkamer 4.20x3.25, een toiletruimte en een pantry aanwezig.

3e verdieping:
De derde verdieping is een royale vliering van ca. 20 m2 en biedt ruime opbergmogelijkheden.

Tuin:
Aan de voorzijde is de woning bereikbaar middels een automatische poort vanaf de Strijthagerweg.
De villa wordt omgeven door een fraai aangelegde parkachtige tuin. Het perceel wordt grotendeels omheind door een bakstenen muur voorzien van ezelsrug en aan de voorzijde door een natuurlijke haag. De tuin wordt afgewisseld door diverse terrassen, een gazon, borders, hagen, een vijverpartij en een overdekt zwembad (voorzien van elektrisch verschuifbare overkapping). In de tuin staan zelfs twee monumentale bomen, waaronder een zeldzame driekleurige beuk.
De achtertuin heeft een diepte, gemeten vanaf de achtergevel, van maar liefst ca. 60 meter, met een breedte van het perceel van ca. 50 meter. Dit betekent dat u van optimale privacy kunt genieten. Aan de achterzijde is het perceel tevens toegankelijk via een poort vanaf de Houtbaan.

Rijksmonument (Monumentnummer 521677 – bron: Rijksmonumentenregister)
De fraaie villa is een voormalige ingenieurswoning en is gebouwd in opdracht van de particuliere Maatschappij tot Exploitatie van Limburgse Steenkoolmijnen Oranje Nassau. De woning is van groot cultuurhistorische waarde en vertegenwoordigt een nationaal belang voor de mijnindustrie in Limburg.
De architectuurhistorische waarden van de villa worden bepaald door de bouwstijl, de betrokkenheid van het bouwbureau van de Oranje Nassau mijnen en de esthetische kwaliteiten van het ontwerp en de ornamentiek.

De situering van het pand werd bepaald door de ontwikkeling van de mijnindustrie in het tweede decennium van de twintigste eeuw in het algemeen en de exploitatie van de mijn Oranje Nassau II in het bijzonder. De ingenieurswoning maakt deel uit van een ensemble, dat vanwege de oorspronkelijke situering nabij de voormalige mijningang uiting geeft aan de sociale stratificatie samenhangend met het mijnwezen, waarbij dient te worden aangetekend dat de woninggroep het Eikske op enige
afstand is gelegen. De woning beschikt over een redelijk tot hoge mate van architectonische gaafheid van exterieur en interieur. Vanuit de geschiedenis van de mijnbouw bezien betreft het een zeer zeldzaam exemplaar van een ingenieurswoning van een particuliere mijnonderneming.

Omgeving
De Gemeente Landgraaf beschikt over een goed en compleet voorzieningenpakket. Alle dagelijkse voorzieningen, zoals de supermarkt, bakker en slager liggen op loopafstand, maar ook de basisscholen (één in de straat), de middelbare scholen en diverse recreatieve voorzieningen liggen in de directe omgeving.
Voor natuurliefhebbers ligt park Gravenrode aan de overzijde van de straat. Park Gravenrode is een belangrijk toeristisch-recreatief gebied in Parkstad Limburg. In een 700 hectaren groengebied tussen Kerkrade en Landgraaf zijn o.a. Mondo Verde, Gaia-Park, Megaland en SnowWorld gesitueerd.
Hier heeft men fraaie vergezichten en kan men lange wandelingen maken. Vanuit Landgraaf zijn steden als Maastricht, Aken en Heerlen goed te bereiken.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken nadat het financieringsvoorbehoud is verlopen bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als ook verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (schriftelijkheids vereiste).

Alle door ons kantoor verstrekte informatie omtrent onroerende zaken, moet beschouwd worden als een uitnodiging om in onderhandeling te treden, en is geheel vrijblijvend! Alle vermelde maten en afmetingen zijn slechts bij benadering. Aan deze beperkte info kunnen geen rechten worden ontleend. Indien in enige documentatie of op enige website informatie staat die niet overeen komt met de werkelijkheid, dan geldt de feitelijke situatie waarin de woning zich bevindt, zoals koper deze tijdens de bezichtiging heeft kunnen waarnemen, en wordt de woning in deze feitelijke situatie/staat verkocht.
Een (eventueel) bijgevoegde plattegrond dient uitsluitend als globale indicatie/visualisatie. Hieraan kunnen uitdrukkelijk geen rechten worden ontleend.
+ Lees meer
- Lees minder
Bouw: {{ product.build_year }}
Bouw: {{ product.build_period.start }} - {{ product.build_period.end }}
Woonhuis , Villa
{{ product.rooms }} Kamers
{{ product.bedrooms }} Slaapkamers
Woonruimte: {{ product.living_space }} m²
Perceel: {{ product.plot_surface }} m²
Energielabel:    {{ product.energy_class }}
Energie index: {{ product.energy_index }}

Kenmerken

{{ field.label }}
{{ field.value }}

{{ field.label }}
{{ field.value }}
{{ product.company.name }}
Contact opnemen
{{ product.company.phone.replace('-', ' ').substr(0, 7) }}...
{{ product.company.phone.replace('-', ' ') }}
Delen: