Beschikbaar
€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }}
Foto’s
{{ product.images.length }}
Plattegrond
{{ product.plans.length }}
360° foto's {{ product.panoramas.length }}
Video’s {{ product.videos.length }}
Kaarten
Alle media

Woonhuis te koop Schweibergerweg 52 Mechelen

€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }}
Beschikbaar

Omschrijving

- vakwerk, karakter en een fraaie ligging -

In de idyllische buurtschap Schweiberg ligt dit knusse, vrijstaande woonhuis dat in de loop der tijd is uitgebreid en gerenoveerd. Zowel aan de voor- als achterzijde van het perceel kijkt men uit op de prachtige groene omgeving en ervaart men het gevoel van landelijk wonen in het Heuvelland! Het woonhuis bestaat uit een grondig gerenoveerde voorbouw, welke oorspronkelijk gebouwd is rond 1930 en een achterbouw welke stamt uit 1894.
Deze achterbouw betreft een voormalige vakwerkschuur, maar maakt thans volledig onderdeel uit van de woning.

Ligging:
Schweiberg is een buurtschap behorende tot Mechelen en maakt onderdeel uit van de gemeente Gulpen-Wittem. Gelegen tussen de schilderachtige dorpjes Mechelen en Epen in een 5 sterren-heuvellandschap. Het Schweibergerbos, holle wegen, prachtige vergezichten met golvende weilanden en akkers, beekjes, de Geul, zomaar een greep uit wat afwisselend Mechelen aan natuur en cultuurlandschap heeft te bieden.

In de dorpskernen van Mechelen en Epen zijn de meeste basisvoorzieningen, zoals een supermarkt, basisschool, diverse sportverenigingen, huisarts, maar ook de nodige gezellige horeca-gelegenheden aanwezig. Daarnaast is men binnen een handomdraai in de wat grotere heuvellanddorpen Gulpen, Vaals en Valkenburg. De steden Heerlen en Maastricht, maar ook Luik en Aken zijn goed bereikbaar.

Indeling:

Kelder:
Gewelfde provisiekelder (ca. 12 m²).

Begane grond:
In het vakwerkgedeelte bevindt zich de voordeur van de woning. Hal met toiletruimte voorzien van toilet en fonteintje.
Compacte, eenvoudige te renoveren doucheruimte met douche en wastafel. Wasruimte/Berging (ca. 9 m²) met witgoedaansluitingen en de gehuurde cv-installatie (Hesi Premium II-5 HRC; bouwjaar 2018). Tussenportaal met toegang tot de gewelfde kelder, verdiepingstrap en de werk-/praktijkruimte (ca. 7 m²) welke thans dienst doet als kapsalon. Ruime eet-/woonkamer (ca. 34 m²) met plavuizenvloer, houtkachel en de wanden zijn afgewerkt met stucwerk. Het voorste gedeelte van de woonkamer is voorzien van vloerverwarming. Aan de achterzijde van het woonhuis bevindt zich de leefkeuken (ca. 16 m²) met landelijke keukenopstelling voorzien van gasfornuis, oven en koelkast. Er is een separaat keukenblok met vaatwasser en in de hoek bevindt zich nog een bergkast. Via de openslaande deuren is het aangrenzende terras en de zonnige achtertuin bereikbaar.

Verdieping:
Overloop. Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer (ca. 13 m²) met prachtig uitzicht. Badkamer met bad/douche-combinatie, wastafel en toilet. Kastenkamer. Doorloopkamer (ca. 14 m²) met inbouwkasten. Deze ruimte is als ontspanruimte in gebruik. Portaal met verdiepingstrap naar zolder. Slaapkamer (ca. 15 m²) aan de voorzijde met prachtig uitzicht.

Zolder:
De zolder is keurig afgewerkt en in gebruik als logeerkamer. Het dak is voorzien van een goed isolatiepakket, 4 dakramen met verduisteringsgordijntjes en kent een vloeroppervlakte van ca. 20 m².

Exterieur:
Aan de voorzijde bevindt zich een parkeerplaats en een oprit voor in 3 tot 4 personenauto's. Via de houten toegangspoort of via de keuken is de zonnige achtertuin toegankelijk. Hier bevindt zich een vakwerk buitenberging (ca. 10 m²). Aan de achterzijde van het perceel bevindt zich een 2e buitenberging (ca. 8 m²) met achtergelegen terrasoverkapping.

Bijzonderheden:
• Het is gelegen in het bestemmingsplan 'Gulpen-Wittem Buitengebied' en kent de bestemming Wonen-Cultuur en Ontspanning', is aangeduid als 'Karakteristieke bebouwing' en kent de dubbelbestemmingen 'Waarde-Archeologie', Waarde-Cultuurhistorie, 'Waarde-Ecologie' en 'Waarde-Landschapselement'. Daarnaast is er een gebiedsaanduiding 'Milieuzone-Bodembeschermingsgebied' 'Milieuzone-Stiltegebied' en 'POG'. De bestemming biedt mogelijkheden voor B&B en aan-huis-gebonden beroepen, waarbij de woonfunctie in overwegende mate behouden dient te blijven.
• Het woonhuis beschikt nagenoeg geheel over kunststoffen kozijnen met houtlook, danwel houten kozijnen met dubbele beglazing. Het dak van de voorbouw is voorzien van Unidek isolatieplaten,
• Aanvaarding: in overleg
+ Lees meer
- Lees minder
Bouw: {{ product.build_year }}
Bouw: {{ product.build_period.start }} - {{ product.build_period.end }}
Woonhuis , Eengezinswoning
{{ product.rooms }} Kamers
{{ product.bedrooms }} Slaapkamers
Woonruimte: {{ product.living_space }} m²
Perceel: {{ product.plot_surface }} m²
Energielabel:    {{ product.energy_class }}
Energie index: {{ product.energy_index }}

Kenmerken

{{ field.label }}
{{ field.value }}

{{ field.label }}
{{ field.value }}
{{ product.company.name }}
Contact opnemen
{{ product.company.phone.replace('-', ' ').substr(0, 7) }}...
{{ product.company.phone.replace('-', ' ') }}
Delen:

Soortgelijke objecten in de buurt