Verkocht
€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }}
Foto’s
{{ product.images.length }}
Plattegrond
{{ product.plans.length }}
360° foto's {{ product.panoramas.length }}
Video’s {{ product.videos.length }}
Kaarten
Alle media

Woonhuis te koop St. Jansstraat 6 Meterik

€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }}
Verkocht

Omschrijving

Voor een van de meest mooie en karakteristieke woningen in Meterik zoeken wij nieuwe bewoners die hier iedere dag volop gaan genieten. Indrukwekkend vanwege de ruimte, vanwege de tot in detail uitgevoerde verbouwing en vanwege de enorme tuin en grote schuur. Dit brok woongenot moet je ervaren en zorgt voor vlinders in je buik. Dit is een plek om te wonen, voor al je hobby's en om desgewenst wonen met werken te combineren.
Deze unieke woning staat in het centrum. Meterik telt iets meer dan 1500 inwoners en is onderdeel van de gemeente Horst aan de Maas. Er zijn diverse voorzieningen voor jong en oud; een basisschool, diverse horecagelegenheden en verschillende (sport-) verenigingen. Op 2,5 kilometer afstand vind je Horst met een gevarieerd winkelbestand, onderwijsvoorzieningen op alle niveaus (ook middelbaar- en speciaal onderwijs) en diverse uitgaansgelegenheden. Vanuit Meterik ben je snel bij de treinstations Horst-Sevenum en Venray; ook ben je binnen korte tijd op de A67 en A73.

Indeling:

Begane grond:
In het midden van de meer dan 12 meter brede voorgevel is de entree. Openslaande deuren geven toegang tot de indrukwekkende hal met verfijnd schilderwerk, een ornamenten plafond, hardstenen vloer en de karakteristieke trap naar de eerste verdieping. Kijk rond en bewonder de detailleringen; dit is puur vakmanschap. Onder de trap naar de bovenverdieping is de wijn-/provisiekelder.
We gaan rechtsaf naar de woonkamer; een prachtige leefruimte met grote ramen aan twee zijden, hoge plafonds met ornamenten, paneeldeuren en een houten vloer.
Achter de woonkamer is een kantoorruimte, een inspirerende plek om te werken aan huis. Het ronde raam aan de kant van de oprit is een mooi detail. Aan de linkerzijde van de hal zijn de eetkamer en de keuken. Karakter voert de boventoon en in de keuken bevindt zich een schouw met prachtige betegeling. Bij de schouw in de keuken is een kachel geplaatst; samen met de hoekopstelling de sfeermakers van deze keuken. Ook al heeft de keuken de uitstraling van weleer, alle hedendaagse comfort is aanwezig; een Boretti fornuis met grote oven, een afzuigkap, een vaatwasser (2015) en een koelkast.
In de hoek van de keuken is de deur naar een portaal, de toiletruimte en een naastgelegen douche en een wastafel. In het portaal is een doorgang naar de bijkeuken; een mooi verlengstuk van de keuken met veel bergruimte, een tweede keukenblok, extra gasaansluiting en de aansluiting voor de wasmachine. In de bijkeuken zijn twee deuren, de achterdeur en een deur naar de overdekte veranda aan de achterzijde; de droom is compleet.
De veranda is voorzien van een eikenhouten vloer wat veel warmte en uitstraling geeft. Een ideale plek om heerlijk te vertoeven. De overdekte veranda is bijna je tweede woonkamer, voorzien van een heater en raamzeilen. Dankzij de raamzeilen blijft de gestookte warmte hangen waardoor het ook in het voor-en najaar heerlijk is om hier te zitten.

Eerste verdieping:
Vanaf de overloop zijn vier slaapkamers en de badkamer toegankelijk. Twee slaapkamers hebben toegang tot een bijna vijf meter brede garderobekast en in de slaapkamer linksachter is de vlizotrap naar de tweede verdieping. Er is de mogelijkheid tot het maken van een vaste trap. De hoofdslaapkamer is aan de rechterzijde en is voorzien van een houten vloer evenals de overloop. De overige kamers zijn voorzien van een nette laminaatvloer. De badkamer is in 2004 gerealiseerd en etaleert een verfijnd samenspel van karakteristieke- en moderne elementen. De mooie ruimte is ingedeeld met een ligbad, inloopdouche, twee wastafels en een toilet. De kleuren, de lichtinval en de slimme indeling maken deze badkamer uniek en onvergetelijk mooi. Vanuit de slaapkamer aan de linker achterzijde is een grote ruimte te bereiken. Hier heb je meer dan 27m2 oppervlakte (gemeten vanaf 1,50 meter hoogte) die je kunt transformeren in een men-cave of prima kunt gebruiken als bergruimte. In deze ruimte zijn de voorzieningen aanwezig voor het realiseren van een tweede badkamer.

Tweede verdieping:
Via een vlizotrap bereikbare zolderverdieping; geheel beloopbaar en met een geïsoleerd dak. In de linker zijgevel zit een grote houten luik (vernieuwd in 2019). Dit is de plek waar vroeger het hooi en stro werd binnengebracht.

Schuur:
Dit is een schuur van formaat, meer dan 140m2 vloeroppervlakte. Er zijn verschillende ruimtes die voor vele doeleinden geschikt zijn; of je nu van klussen houdt of een verzameling klassieke auto's bezit. In een van de ruimtes staat een meerpersoons sauna van Alpha Heat en er is een mooie zitkamer met een open haard. Via de grote tuindeuren is er prachtig zicht op de tuin.

Exterieur:
Aan de linkerzijde van het perceel vormt een goed onderhouden haag de erfafscheiding met de naastgelegen woning. Aan de rechterzijde zijn de oprit voor meerdere auto's en een tuin met een haag, diverse planten en een mooie boom.
De achtertuin, gelegen op het zuiden, bestaat uit twee delen. Direct achter de overdekte veranda is een mooie siertuin met een grote variatie aan planten en struiken; we zien een vlinderstruik en kleurige paarse bloemen in het middenstuk. Aan de achterzijde is een oude muur met (stal)ramen en een deur naar het tweede deel; een plek met een groot terras, broeikas, hagen, een gazon en volwassen (fruit) bomen. Dit gedeelte van de tuin is voorzien van een beregeningsinstallatie en een grondpomp. Dit is een paradijs voor tuinliefhebbers; mooie kleuren, verschillende hoogtes en leuke doorkijkjes zorgen ervoor dat je hier steeds nieuwe beelden ziet.

Bijzonderheden:
- De woning is gebouwd in 1915 en vanaf 2000 in de loop der jaren gerenoveerd;
- Verwarming en warm water via een HR cv-ketel (Nefit Ecomline, 1999);
- Vloerverwarming in het portaal, toiletruimte, keuken, badkamer en bijkeuken;
- De woning heeft hardhouten kozijnen en ramen met isolatieglas;
- Voegwerk van de woning is in 2002 vernieuwd, van de schuur in 2013;
- Het buitenschilderwerk wordt bijgehouden middels een onderhoudsplan;
- De woning heeft dakisolatie en merendeels vloerisolatie;
- Multifunctionele schuur met hoge entree voor caravan, camper, tractor e.d.
+ Lees meer
- Lees minder
Bouw: {{ product.build_year }}
Bouw: {{ product.build_period.start }} - {{ product.build_period.end }}
Woonhuis , Herenhuis
{{ product.rooms }} Kamers
{{ product.bedrooms }} Slaapkamers
Woonruimte: {{ product.living_space }} m²
Perceel: {{ product.plot_surface }} m²
Energielabel:    {{ product.energy_class }}
Energie index: {{ product.energy_index }}

Kenmerken

{{ field.label }}
{{ field.value }}

{{ field.label }}
{{ field.value }}
{{ product.company.name }}
Contact opnemen
{{ product.company.phone.replace('-', ' ').substr(0, 7) }}...
{{ product.company.phone.replace('-', ' ') }}
Delen: