Verkocht
Prijs op aanvraag
Foto’s
{{ product.images.length }}
Plattegrond
{{ product.plans.length }}
360° foto's {{ product.panoramas.length }}
Video’s {{ product.videos.length }}
Kaarten
Alle media

Woonhuis te koop Eiermarkt 25 Roermond

Prijs op aanvraag
Verkocht

Omschrijving

Soms worden dromen werkelijkheid.... Heb je altijd al kasteelheer of kasteelvrouwe willen worden dan is dit een unieke kans om je droom in vervulling te laten gaan.
Kasteel De Thooren is namelijk te koop! Eigenaar worden van dit prachtige kasteel is een "once in a life time" kans. De unieke locatie, de sfeer en een karakteristieke uitstraling maakt dit kasteel zo bijzonder!

Dit prachtige kasteel is geklasseerd als Rijksmonument en is gesticht in het jaar 1400. Het is gelegen aan de oostzijde van de Eiermarkt in Maasniel op een perceel van maar liefst 8260m2.

Kasteel De Thooren, edelmanswoning of woontoren geef dit prachtige pand maar een naam. In het Limburgse landschap is Kasteel De Thooren erg bijzonder. Deze woontoren stamt uit de veertiende eeuw en werd in oudere kronieken ook wel het "Hertevelds Goed" genoemd, naar de bewoners van destijds. Het pand is in de zestiende eeuw uitgebouwd. Om de woontoren werden een aantal bijgebouwen gegroepeerd zodat de vorm van het oorspronkelijke pand erg uitgebreid is. Aan de oostzijde is het hoektorentje gelegen. Vroeger was het gebouw omgracht, maar de grachten zijn gedempt. Aan de voorzijde van het kasteel staan 2 machtige bomen die meer dan 180 jaar oud zijn. Tussen deze bomen door, via een grote statige poort komt je op het perceel waar kasteel De Thooren het imposante middelpunt is.

Graag neem ik je mee in een denkbeeldige rondleiding.

Indeling;
Het kasteel heeft een grote kelder die in 2 ruimtes is verdeeld. Deze kelder is buitenom bereikbaar via de zijkant van het pand. Momenteel is één ruimte in gebruik als klus/hobby/werkruimte.

Aan de rechterzijde van het pand lopen we via een mooie stenen trapopgang naar de voordeur.
Kom binnen in de statige hal met prachtige tegelvloer in de kleuren terracotta en aqua blauw, een vloer om meteen verliefd op te worden. Deze grote ontvangst hal is een echte eyecatcher binnen het pand, hier is tevens de meterkast te vinden. Vanuit deze mooie hal loop je zo de "ridderkamer" binnen met rechtdoor een mooi familiewapen hetgeen schittert aan de wand boven een grote schouw met houtenhaard. Vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht op een parkachtige tuin met wijds vergezicht. In deze fantastische tuin staan veel hoge bomen en overal om je heen zie je veel groene beplanting.

Via een open houten trap vanuit de woonkamer kom je op de eerste verdieping. Hier bevindt zich aan de linkerkant de keuken die begin dit jaar (2020) is geplaatst. De keuken is voorzien van de benodigde apparatuur met garantie. Via een kleine hal kom je in de 2de ruime woonkamer eveneens met schouw en haard. Op deze verdieping ligt een schitterende houten vloer. Deze kamer is nu ingericht als werk/studeerkamer maar is ook voor andere doeleinden te gebruiken. Ook deze verdieping staat in verbinding via een houten trap met de volgende etage.

Op de bovenste etage bevinden zich 3 slaap- cq werkkamers en een eenvoudige badkamer met separaat toilet. In de gang is eveneens de toegang tot de zeer ruime zolderverdieping.

Goed en belangrijk om te weten;
*Het pand is een Rijksmonument
*Bouwtekeningen zijn aanwezig
*Inspectierapport is aanwezig
*Vloerverwarming op de begane grond, verdeler is in het torentje
*Schilderwerk laatst uitgevoerd in 2019


Afmetingen volgens meetrapport;
Gebruiksoppervlakte(n) - Wonen 220,10 m2
Gebruiksoppervlakte(n) - Overige inpandige ruimte(n) 86,90 m2
Gebruiksoppervlakte(n) - Gebouwgebonden buitenruimte(n) 0,00 m2
Gebruiksoppervlakte(n) - Externe bergruimte(n) 0,00 m2
Bruto inhoud - Woning 1277,36 m3

Je kunt geen rechten ontlenen aan deze informatie.

Maasniel is centraal gelegen nabij Roermond. De autosnelweg A73 (verbinding Noord- en Zuid Limburg) en de N280 (Roermond en Duitse grens) liggen om de hoek.

Ben je geïnteresseerd en benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van wonen en werken op deze unieke plek? Mag ik je binnenkort rondleiden binnen dit prachtige kasteel?
Neem dan gerust contact met mij op via info@ingepelsersmakelaardij.nl en wellicht maken wij dan samen kennis in wel een heel unieke edelmanswoning!


+ Lees meer
- Lees minder
Bouw: {{ product.build_year }}
Bouw: {{ product.build_period.start }} - {{ product.build_period.end }}
Woonhuis , Landgoed
{{ product.rooms }} Kamers
{{ product.bedrooms }} Slaapkamers
Woonruimte: {{ product.living_space }} m²
Perceel: {{ product.plot_surface }} m²
Energielabel:    {{ product.energy_class }}
Energie index: {{ product.energy_index }}

Kenmerken

{{ field.label }}
{{ field.value }}

{{ field.label }}
{{ field.value }}
{{ product.company.name }}
Contact opnemen
{{ product.company.phone.replace('-', ' ').substr(0, 7) }}...
{{ product.company.phone.replace('-', ' ') }}
Delen:

Soortgelijke objecten in de buurt