{{ slide+1 }} / {{ product.images.length }}
{{ product.status }}
€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }} Prijs op aanvraag € {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }} Prijs op aanvraag
€ {{ product.price_rental.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_rental_condition) }} Prijs op aanvraag € {{ product.price_rental.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_rental_condition) }} Prijs op aanvraag
Foto's
{{ product.images.length }}
Plattegrond
{{ product.plans.length }}
360° foto's {{ product.panoramas.length }}
Video’s {{ product.videos.length }}
Kaarten
Alle media
{{ product.title }}

Omschrijving

Aan de zuidoostelijke rand van Valkenburg, aan de voet van de vermaarde Keutenberg, ligt het kerkdorp Schin op Geul. Iets verder ten zuiden, in het buurtschap Engwegen, staat de vrijstaande, karakteristieke hoeve genaamd de “Engwegerhof”. Prachtig vrij gelegen met uitzichten over het Limburgse Heuvelland en omringd door ± 3,5 hectare eigen grond.
Het karakteristieke woonhuis met bijgebouwen biedt tal van ontwikkelmogelijkheden zoals verblijfsrecreatie, wonen met werken aan huis (atelier, praktijkruimte, etc.) of mantelzorg.
Momenteel is het gehele complex als manege gericht voor het houden en dresseren van paarden. Maar het kan ook geheel anders!
Circa 1.930 m2 bouwvlak kan zowel ruimtelijk als qua bestemming volledig herontwikkelt worden en plaats maken voor een exclusief woonhuis met tal van extra gebruiksfuncties, zoals verblijfsrecreatie, een aan huis verbonden bedrijf of mantelzorg.

De vrije ligging in combinatie met de ruime exploitatiemogelijkheden maken het een bijzonder object. Niet alleen voor de echte paardenliefhebber die op zoek is naar een combinatie van privé wonen met paarden maar ook geheel andere functies om op deze prachtige plek te ontwikkelen.
Laat u verrassen door de fraaie omgeving en hetgeen Engwegerhof u te bieden heeft.

Omschrijving:
De traditioneel gebouwde hoeve dateert van oorsprong uit ± 1881 en is in verschillende perioden verder aangepast. De oorspronkelijke bebouwing bestaat uit twee parallel aan elkaar gebouwde rechthoekige bouwvlakken met enerzijds het boeren woonhuis met achtergelegen stallen voor kleinvee en anderzijds de veestallen met hooizolder en achtergelegen wagenschuur.

Momenteel is het gehele complex als manege gericht op het houden en dresseren van paarden. Dat gebruik kan op deze wijze uiteraard ongewijzigd worden voortgezet. De geldende milieuvergunning biedt toestemming voor het houden van maar liefst 50 paarden. Ook de daarbij behorende voorzieningen zoals een fraai aangelegde paddock, een dressuurweide en een mestopslag zijn aanwezig en vergund.

Voor het verblijf van de paarden is in 2002 een nieuwe stal met 21 paardenboxen en een kantine gerealiseerd. Kort daarna is een nieuwe buitenbak aangelegd (40 x 20 meter) en voorzien van een nieuwe all weather rijbodem en drainage.
Het woonhuis heeft een eenvoudig afwerkingsniveau waardoor (gedeeltelijke) modernisering mogelijk gewenst is. Iemand die het gebouw en de prachtige omgeving goed op zich in laat werken ontdekt hierin ook zeker de potentie die hier aanwezig is.

De vrije ligging, de fraaie omgeving en de praktische inrichting van het complex maken het namelijk een bijzonder project voor ontwikkeling van tal van functies. Het zeer ruime oppervlak van ca. 1.930 m2 aan totale bebouwing kan bij een herontwikkeling worden benut om zowel een exclusief woonhuis in te richten en dit te kunnen combineren met tal van additionele gebruiksfuncties zoals bedrijf- of praktijk aan huis, verblijfsrecreatie ofwel zorg gerelateerde huisvesting.

Omgeving:
De stoeterij annex manege Engwegerhof ligt in het buurtschap Engwegen, dat hoort bij het dorp Schin op Geul. Hier, aan de voet van de beroemde Keutenberg, ademt de omgeving rust, natuur en ruimte. Het kerkdorp Schin op Geul ligt midden in het Zuid-Limburgse Heuvelland, op een steenworp afstand van het toeristische Valkenburg. Het dorp is centraal gelegen en goed bereikbaar. De hoeve Engwegerhof ligt op 15 minuten loopafstand van de dorpskernen het treinstation. Het dorp kent een rijk verenigingsleven t.a.v. cultuur, sport en muziek.

Het bij de hoeve behorende terrein is zeer vrij gelegen en biedt dan ook volop ruimte en privacy. Dit komt niet enkel door het riante eigen perceel, maar ook de directe omgeving die voornamelijk bestaat uit landbouw-, natuur- en recreatieterreinen.

De autosnelwegen A2 / A79 en A76 zijn vanaf Engwegen binnen respectievelijk 25, 12 en 20 minuten te bereiken.

Bereikbaarheid:
Schin op Geul (Engwegen) is goed bereikbaar per auto, trein en bus. De snelwegen A2, A79 en A76 zijn op enkele minuten reisafstand gelegen. Het openbaar vervoer bestaat uit diverse buslijnen
die vanuit de dorpskern naar Valkenburg, Heerlen en Maastricht gaan. Vandaar zijn er treinverbindingen in de richting van Sittard en verder.

Bestemming:
Volgens het bestemmingsplan “reparatiebesluit bestemmingsplan Buitengebied 2012” heeft het perceel de bestemming: “Agrarisch - Agrarisch bedrijf”. Het toegestaan gebruik is agrarisch met wonen. De omliggende gronden zijn aangemerkt als landschappelijk en natuurlijk waardevol en daarmee uitgesloten van enige bebouwing. Het toegestane gebruik is grondgebonden agrarische bedrijvigheid; daarnaast zijn de functieaanduidingen “paardenbak” en “detailhandel voor consumptie-ijs” opgenomen op het perceel. De hoeve zelf is binnen het bestemmingsplan aangeduid als “karakteristieke” bebouwing. Mogelijke toekomstige bestemmingen dienen nader met gemeente te worden afgestemd.

Stoeterij/manege:
Naast het privé woonhuis in het linker deel van de hoeve, is het overige deel van het complex en de bijgebouwen grotendeels ingericht ten dienste van de stoeterij / manege. Zowel de oude stal als de nieuwe stal (ca. 800 m2) zijn voorzien van ruime paardenboxen en andere voorzieningen ten behoeve van de stoeterij. Direct in het verlengde van deze stallen ligt achter de hoeve de riante buitenbak (ca. 40 x 20 meter). Deze is voorzien van een houten balkrand en een vlokkenbodem.

Op het perceel van ruim 3,5 hectare is het achterterrein verder ingericht met diverse graasweiden en omheind met houten palen, schrikdraad en hagen. Het complex is hiermee uiteraard bij uitstek geschikt voor de paardenliefhebber, maar met relatief beperkte ingrepen biedt
het complex de ruimte voor de vestiging van een breed scala aan additionele of alternatieve gebruiksmogelijkheden; van kantoor tot (lichte)bedrijvigheid en van zorgvoorziening tot recreatiewoningen of groepsaccommodatie.

Indeling:
De traditioneel gebouwde hoeve dateert van oorsprong uit ± 1881 en is in verschillende perioden verder aangepast. De oorspronkelijke bebouwing bestond uit twee parallel aan elkaar gebouwde rechthoekige bouwvlakken met enerzijds het boeren woonhuis met achtergelegen stallen voor kleinvee en anderzijds de veestallen met hooizolder en achtergelegen wagenschuur.

Kelder
Onder het oorspronkelijke woonhuis is vanuit de bijkeuken toegang tot een gewelfde provisiekelder.

Begane grond woonhuis
De begane grond van het woonhuis is eenvoudig afgewerkt en onderhouden waardoor (gedeeltelijke) modernisering mogelijk gewenst is. De indeling is als volgt:
Entree, gesloten leefkeuken, bijkeuken met aansluitingen voor de wasapparatuur, badkamer, ruime eet- en woonkamer met kachel en een fraai uitzicht.

Verdieping woonhuis
Overloop met toegang tot de twee slaapkamers. De slaapkamers zijn ruim en eenvoudig van opzet.

Binnenplaats en weilanden
De binnenplaats tussen de twee karakteristieke bouwdelen vormt het hart van de carré en biedt toegang tot alle omliggende gebouwen en de achterliggende weilanden. Aan de zijkant van de boerderij is een tweede toegang die rechtstreeks bij de stallen uitmondt. Het terrein is verder volledig omheind met palen en hagen.
+ Lees meer
- Lees minder
Bouw: {{ product.build_year }}
Bouw: {{ product.build_period.start }} - {{ product.build_period.end }}
{{ product.rooms }} Kamers
{{ product.bedrooms }} Slaapkamers
Woonruimte: {{ product.living_space }} m²
Perceel: {{ product.plot_surface }} m²

Kenmerken

{{ field.label }}
{{ field.value }}

{{ group.name }}

{{ field.label }}
{{ field.value }}
...
{{ product.company.name }}
Contact opnemen
{{ product.company.phone.replace('-', ' ').substr(0, 7) }}...
{{ product.company.phone.replace('-', ' ') }}