Beschikbaar
€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }}
Foto’s
{{ product.images.length }}
Plattegrond
{{ product.plans.length }}
360° foto's {{ product.panoramas.length }}
Video’s {{ product.videos.length }}
Kaarten
Alle media

Woonhuis te koop Rijksweg Zuid 151 Sittard

€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }}
Beschikbaar

Omschrijving

“Riante jaren-’30 woning nabij centrum en stadspark Sittard”

Algemene informatie
Deze riante jaren-’30 twee-onder-een-kapwoning is gelegen aan de Rijksweg Zuid 151 in Sittard. De woning bevindt zich in een groene en rustige woonomgeving op loopafstand van het historische stadscentrum en stadspark van Sittard. Daarnaast zijn er voldoende voorzieningen zoals o.a. een supermarkt, het treinstation, de stadssporthal, basisschool, medisch centrum en diverse horeca in de nabije omgeving. Tevens zijn diverse belangrijke uitvalswegen zeer goed bereikbaar, dankzij de directe ligging aan Sittards belangrijkste infravoorziening. Deze woning is gelegen op een perceel van 452 m2 met ruime oprit en garage.

Bouw
De woning is in 1934 traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en voorzien van zeer fraai siermetselwerk. Het dak is belegd met de originele jaren-‘30 dakpannen. De vloeren zijn uitgevoerd in hout, met uitzondering van de vloer in de hal en de later gerealiseerde uitbouwen. Deze vloeren zijn van beton. Daarnaast beschikt de woning grotendeels over houten kozijnen, deels uitgevoerd met isolerende beglazing. Op de begane grond zijn in 1995 en 2003 enkele bouwkundige uitbreidingen gerealiseerd. In 1995 is de keuken aangepast en voorzien van een bijkeuken. In 2003 is een riante uitbouw met badkamer op de begane grond gerealiseerd. De woning bestaat uit 4 bouwlagen: de kelder, de begane grond, de eerste en tweede verdieping.

Kelder
De woning is voorzien van een ruime kelder welke toegankelijk is via de houten trap in de keuken. Deze kelder is verdeeld in drie keldervertrekken, welke elk is voorzien van ventilatieramen. Het achterste keldervertrek is de opstelplaats van de cv-installatie uit 2002, in eigendom. Deze kelder is zeer geschikt als extra bergruimte of als provisie/wijnkelder.

Begane grond
De ruime begane grond bevat de hal met garderobe, meterkast en toiletruimte. Het toilet is volledig betegeld en voorzien van een wandcloset en fontein. De hal biedt toegang tot de keuken en de woonkamer. Deze riante woonkamer met houten parket heeft zicht op de voortuin en het straatbeeld. Door de L-vormige opzet is het mogelijke en aparte tv-hoek te creëren. De prachtige open haard vormt het juweel in dit woonvertrek. Geschakeld aan de woonkamer bevindt zich de eetkamer. Deze beschikt over glazen loopdeuren naar de keuken en een grote houten schuifpui naar de tuin. De ruime keuken is voorzien van een granieten werkblad met een gootsteen, 6-pits gaskookplaat, wasemkap, oven en vaatwasser. Daarnaast beschikt de keuken over een separate magnetron en Amerikaanse dubbele koelkast. Ook de keuken is voorzien van de mogelijkheid tot het plaatsen van een eetkamertafel. Deze extra leefruimte is gesitueerd aan de achtergevel van de woning, met toegang naar de tuin middels een kunststof schuifpui. Via de keuken is bijkeuken en garage bereikbaar. De bijkeuken is uitgevoerd met een uitstortgootsteen en de aansluiting van wasmachine en droger. Via de bijkeuken is de achtergelegen uitbouw toegankelijk. Deze uitbouw uit 2003 beschikt over een ruime slaapkamer met badkamer en is voorzien van vloerverwarming. De badkamer is voorzien van een wastafel met meubel, douche, toilet en sauna. De geschakelde slaapkamer is ruim van opzet en voorzien van airconditioning. De uitbouw beschikt over veel tuincontact dankzij de toepassing van houten puien met schuifpui ter hoogte van de slaapkamer. De ruime overkapping van deze slaapkamer is een prettige bescherming tegen regeninval en de zomerse zon.

Eerste verdieping
De ruime overloop op de eerste verdieping biedt toegang naar drie slaapkamers, de badkamer, toiletruimte en de trap naar de tweede verdieping. Het separate toilet is volledig betegeld en voorzien van een wandcloset en fontein. De slaapkamer gelegen aan de achterzijde van de woning is riant van opzet, vanwege de voormalige loggia. Deze is in het gevelvlak bij de slaapkamer betrokken door de toepassing van houten kozijnen en geven extra m2 aan dit slaapvertrek. De tweede slaapkamer is gelegen aan de voorgevel en is tevens ruim van opzet. De derde slaapkamer is geschikt als eenpersoonsslaapkamer. De badkamer is deels betegeld en voorzien van een ligbad, douche en een wastafel. De badkamer beschikt daarnaast ook over een inbouwkast. De eerste verdieping is, met uitzondering van de badkamer, belegd met een laminaatvloer. De badkamer is uitgevoerd met een vloerafwerking van linoleum. Elke slaapkamer, op de kleinste slaapkamer na, beschikt over een eigen wastafel.

Tweede verdieping
Middels de trap op overloop op de eerste verdieping is de tweede verdieping bereikbaar. Deze verdieping beschikt over een ruime overloop welke toegang geeft naar drie slaapkamers en een inloopkast. De twee grootste slaapkamers zijn beide ruim van opzet. De slaapkamer gelegen aan de achtergevel bevat een dakkapel en een dakraam. De slaapkamer gesitueerd aan de voorgevel beschikt over een berging welke ontstaat door de helling van het dakvlak. Ook dit slaapvertrek is voorzien van een dakraam. De derde slaapkamer is kleiner qua opzet en geschikt als eenpersoonskamer. De vloer van de tweede verdieping is afgewerkt met een laminaatvloer. Elke slaapkamer op deze verdieping beschikt over een eigen wastafel. De tweede verdieping bevat nog extra ruimte onder het dakvlak. Echter, deze ruimte is niet toegankelijk. Het is mogelijk om op de overloop een vlizotrap te maken, waardoor deze ruimte wel toegankelijk zal worden.

Perceel
De woning ligt op een perceel groot circa 452 m2. De voortuin beschikt over een ruime oprit, met toegang naar de garage. Deze garage is voorzien van een elektronische kantelpoort met loopdeur. De achtertuin is op het noordwesten georiënteerd en volledig omsloten. De tuin beschikt over een terras geschakeld aan de eet- en woonkamer. Daarnaast is deze tuin ook voorzien van een tweede terras, welke is gesitueerd langs de uitbouw en het eetkamergedeelte van de keuken. Het centrum van de tuin bevat een kleine vijverpartij met vlonder. De groene perken geven deze tuin een vriendelijk karakter en vormen de schakel tussen de verschillende verharde terrassen. Door de toegepaste groenvoorzieningen op de aangrenzende percelen beschikt de tuin over veel privacy.

Bijzonderheden
- Riante jaren-’30 woning nabij centrum Sittard
- Beschikt over 7 slaapkamers en 2 badkamers
- Riante begane grond met veel tuincontact
- Uitbouw uit 2003 met slaapkamer en badkamer
+ Lees meer
- Lees minder
Bouw: {{ product.build_year }}
Bouw: {{ product.build_period.start }} - {{ product.build_period.end }}
Woonhuis , Eengezinswoning
{{ product.rooms }} Kamers
{{ product.bedrooms }} Slaapkamers
Woonruimte: {{ product.living_space }} m²
Perceel: {{ product.plot_surface }} m²
Energielabel:    {{ product.energy_class }}
Energie index: {{ product.energy_index }}

Kenmerken

{{ field.label }}
{{ field.value }}

{{ field.label }}
{{ field.value }}
{{ product.company.name }}
Contact opnemen
{{ product.company.phone.replace('-', ' ').substr(0, 7) }}...
{{ product.company.phone.replace('-', ' ') }}
Delen: