{{ slide+1 }} / {{ product.images.length }}
{{ product.status }}
€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }} Prijs op aanvraag € {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }} Prijs op aanvraag
€ {{ product.price_rental.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_rental_condition) }} Prijs op aanvraag € {{ product.price_rental.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_rental_condition) }} Prijs op aanvraag
Foto's
{{ product.images.length }}
Plattegrond
{{ product.plans.length }}
360° foto's {{ product.panoramas.length }}
Video’s {{ product.videos.length }}
Kaarten
Alle media
{{ product.title }}

Omschrijving

Wonen en leven in een oase van rust op loopafstand van het historisch stadscentrum van Sittard. Dit bijzondere project betreft een fraaie instapklare woonboerderij, type gesloten Limburgse hoeve van pré 1800, met drie wooneenheden op een perceel van circa 820 m². De hoofdwoning bevat nog een aanleunwoning annex gastenverblijf. Buitengewoon fantastisch en vrij wonen binnen een dorpse omgeving maar toch op loopafstand van het stadscentrum met een riant gevoel van rust én met een optimale privacy. Tussen 1980 en 1986 is het object volledig herbouwd en in de periode 2004-2014 is de hoofdwoning onder architectuur op smaakvolle wijze gerenoveerd. De karakteristieke details van de hoeve zijn bewaard gebleven en in combinatie met de luxueuze en moderne stalen glazen wintertuin annex serre is het exterieur van de woonboerderij tot een exclusief geheel gemaakt. Het object is afgewerkt met gebruik van duurzame bouwmaterialen. Vier jaar geleden is het object voorzien van een fors isolatiepakket. De energiekosten zijn daardoor laag. Zonnepanelen zijn om esthetische redenen niet toegepast. De verschillende grote dakvlakken hebben daarvoor overigens wel een optimale ligging. Deze woonboerderij is een ideaal object voor gezinnen met meerdere kinderen en/of meerdere generaties; een ideale combinatie voor wonen en werken; mogelijkheid voor dubbele bewoning, au pair dan wel kantoor/praktijk/atelier aan huis, B&B etc.

Cour / erf
De cour is ruim met voldoende parkeermogelijkheden en proeft een mediterrane sfeer met onder andere een volgroeide en vruchtdragende olijfboom, een vijgenboom, rozen, Toscaanse jasmijn, trompetbloem en diverse oleanders. De binnenplaats en achtertuin zijn verbonden door een glazen serre en poortgebouw met vloerverwarming.

“Hoaf” / achtertuin
In de achtertuin “haof” is de warme zuidelijke sfeer doorgezet. De tuin heeft een vijver, 2 kersenbomen, een rozenprieel, talrijke kruiden met vergeten groenten, vaste plant- en bloemsoorten.

Drie wooneenheden
De eerste voordeur links op de cour geeft toegang tot woning nr. 58A; de tweede voordeur tot woning 58B.
Aan de voorzijde bevindt zich de entree van een bijzondere woonappartement (nr. 60).
De woningen 58A en 60 kunnen vrij van huur worden opgeleverd.

Indeling woning 58A
Dit object biedt uiteenlopende gebruiksmogelijkheden; als woning kantoor en/of praktijk aan huis, kamerverhuur of gastenverblijf voor B&B etc. De woning heeft 4 kamers met een doucheruimte en toilet. De 3 kamers zijn altijd in de markt gezet als studentenkamers.

Hal/entree, meterkast, douche, toilet, kamer met eenvoudig keukenblok, waskamer
Eerste verdieping; overloop en twee kamers met eenvoudig keukenblok
Tweede verdieping: middels vlizotrap naar bergzolder met aansluiting CV-ketel

Indeling woning 58B
De hoofdwoning is bereikbaar via de tweede voordeur op de cour en via de serre en het poortgebouw
Via de voordeur komt men in de hal, die toegang biedt tot een bijkeuken, toilet, een authentieke dubbele gewelfde kelder met puthuis, Het trapgebouw in de aansluitende hal biedt toegang tot de bovenverdieping, de woonkeuken en woonkamer. In de winter kan men in de ruime woonkamer cocoonen, in de overige jaargetijden biedt een dubbele glazen deur toegang tot het poortgebouw en de serre, die de leefruimte enorm vergroot. Het poortgebouw en de serre zijn voorzien van natuursteen en vloerverwarming. De serre geeft afzonderlijk toegang tot een gastentoilet en een aanleunwoning cq gastenverblijf.
Op de verdiepingen bevinden zich de masterbedroom, twee trappen, een viertal slaapkamers, een aparte doucheruimte, keuken etc.

Begane grond: wintertuin/serre met ingang gastenverblijf met toilet, voorraadruimte en trap; berging en hobbyruimte
Hal/entree, gewelfde kelders met waterput en kruipruimten; meterkast, toilet, bijkeuken met 2 keukenblokken, keramische kookplaat, voorraadkasten en aansluiting witgoed
Hal/trap, keuken met ruime opstelling gaskookplaten, afzuigkap, bordenwarmer, combi-oven en vaatwasser, woonkamer
Eerste verdieping: overloop, twee slaapkamers met afzonderlijke douche, wastafel en toilet (Boffi-armaturen); hoofdslaapkamer met aansluitend badkamer met kastenwand, toilet, 2 wasbakken, ligbad en inloopdouche (Vola-armaturen) zolder met CV ketel met boiler (huur)
Tweede zolder: slaapkamer en standplaats CV ketel met boiler (eigendom), afzuiging
Aanleunwoning/gastenverblijf met hal, voorraadruimte, toilet en trappenhuis
Eerste verdieping; overloop, slaapkamer, keuken, douche, toilet, woonkamer
Tweede verdieping; slaapkamer gastenverblijf, toilet en vaste wastafel met afzonderlijke douche-aansluiting

Indeling woning 60
Op de begane grond zijn een hal met keuken en douche-/toiletruimte gesitueerd. Via een trap bereikt men de woonkamer en slaapkamer. (geel aangeduid op de plattegrond).

Hal/entree, meterkast, badkamer, wastafel, toilet, douche en aansluiting witgoed, keuken met keukenblok, gaskookplaat, vaatwasser en standplaats CV-ketel ( huur )
Eerste verdieping, woonkamer en een slaapkamer met wastafel

Kenmerken
woonboerderij, oorspronkelijke bouw voor 1800, maar volledig herbouwd naar de huidige eisen met gemetselde binnenspouwbladen en recentelijk voorzien van na-isolatie. Opgedeeld in 3 woongebouwen met huisnrs. 58-a, 58-b en 60 met binnenplaats en achtertuin.

Materialen
- bouw: traditioneel, oorspronkelijk pré 1800 - na 1980 gerenoveerd en 90% herbouwd
- muren: oorspronkelijke muren massief van zogenaamde veldbrandstenen, bij renovatie voorzien van binnenspouwbladen van betonsteen. In 2016 voorzien van spouwmuurisolatie.
- daken: zadeldaken, deels ongeïsoleerd, waarbij wel de zoldervloer is geïsoleerd; zichtdaken wel direct geïsoleerd; allen met glaswoldekens; alle dakvlakken belegd met geberit-platen en een duurzame blauw gesmoorde gebakken OVH-dakpannen.
- wintertuin: staal en beloopbaar gelaagd glas.
- goten: onverwoestbaar RVS 3mm bakgoten en volledig onderhoudsvrij, behalve achtergevel schuur zink. Overige goten koper met RVS beugels; boeiboorden loodfolie
- vloeren, wanden en plafonds: betonvloeren met uitzondering van de houten vloeren van zolders en woonkamer huisnummer 60 en gastenverblijf; afwerking natuursteen (Belgische hardsteen, leisteen, marmer, hout (eiken en grenen), gietvloeren
- wanden: stuc; plafonds; stuc en hout.
- kozijnen: volledig vernieuwd, voorgevel en binnenhof traditioneel hout; achtergevel aluminium, op dakvlak achterzijde Velux dakramen
- buitenschilderwerk 2016 - 2020: op basis van kleuradvies Beata Franso

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Overhoven 2016’ van de gemeente Sittard-Geleen. Binnen dit bestemmingsplan heeft de woning de bestemming ‘wonen’.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Sittard, sectie K, nummer 2435, ter grootte van 0.08.91 ha. (891 m²).

Inlichtingen
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Voerendaal, bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.
+ Lees meer
- Lees minder
Bouw: {{ product.build_year }}
Bouw: {{ product.build_period.start }} - {{ product.build_period.end }}
{{ product.rooms }} Kamers
{{ product.bedrooms }} Slaapkamers
Woonruimte: {{ product.living_space }} m²
Perceel: {{ product.plot_surface }} m²

Kenmerken

{{ field.label }}
{{ field.value }}

{{ group.name }}

{{ field.label }}
{{ field.value }}
...
{{ product.company.name }}
Contact opnemen
{{ product.company.phone.replace('-', ' ').substr(0, 7) }}...
{{ product.company.phone.replace('-', ' ') }}