{{ slide+1 }} / {{ product.images.length }}
{{ product.status }}
€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }} Prijs op aanvraag € {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }} Prijs op aanvraag
€ {{ product.price_rental.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_rental_condition) }} Prijs op aanvraag € {{ product.price_rental.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_rental_condition) }} Prijs op aanvraag
Foto's
{{ product.images.length }}
Plattegrond
{{ product.plans.length }}
360° foto's {{ product.panoramas.length }}
Video’s {{ product.videos.length }}
Kaarten
Alle media
{{ product.title }}

Omschrijving

Wat een bijzondere combinatie tussen privé wonen en een professionele paardenhouderij. Zeer vrij gelegen met optimale privacy en toch zeer goed bereikbaar.

Als je op de sfeervolle binnenplaats van deze karakteristieke hoeve staat lijkt de grootte mee te vallen, dat komt echter omdat van hieruit de bijgebouwen, waaronder een riante rijhal, niet direct zichtbaar zijn. Deze ligt direct naast de hoeve en is landschappelijk ook fraai ingepast.

De hoeve is in 1947 gebouwd en werd tot 1996 als agrarisch bedrijf gerund. De huidige eigenaar heeft de agrarische bedrijfsvoering gestaakt en er een paardenhouderij (trainings- en handelsstal) van gemaakt. De rechter vleugel is ingericht als privé woonhuis met vier slaapkamers en een badkamer. De linker vleugel wordt gebruikt als garage en materiaalberging.
De verbindende vleugel aan de achterzijde is ingericht met 11 ruime paardenboxen en een grote hooizolder. De sfeervolle binnenplaats is als tuin ingericht en een heerlijke plek om beschut te zitten.

Naast de hoeve is een prachtige rijhal van 22 x 50 meter met daarachter een buitenbak en een stapmolen aangelegd. Tevens is er een vrijstaande schuur met nog 5 paardenboxen en een wasplaats. Het achtergelegen weiland is ca. 2 hectare groot. Alleen nog een kwestie van opzadelen en GAAN!

OMSCRIJVING:
In het smalste stukje Nederland, te midden van natuur en landschap en toch in de nabijheid van de autosnelweg A2, ligt deze complete hippische accommodatie met vergunning voor 25 paarden.

De karakteristieke en multifunctionele hoeve bestaat uit een goed onderhouden boerderijwoning, een stalvleugel met 11 ruime paardenboxen, een vrijstaande schuur met nog eens 5 paardenboxen en een wasplaats, en een prachtige binnenbak van ruim 1.000 m².

Het woonhuis is deels gemoderniseerd, maar kent nog diverse originele details.

Aan de ruim opgezette en goed onderhouden paardenboxen is af te zien dat het welzijn en de verzorging van de dieren hier hoog in het vaandel staat. Door de vele raampartijen genieten de boxen van veel daglicht toetreding. Verder is er een solarium en een wasplaats aanwezig.

De linker vleugel van de carré staat deels leeg en wordt deels gebruikt voor opslag.
Dit deel, met een oppervlakte van ruim 80 m², biedt mogelijkheden voor de vestiging van een breed scala aan bedrijfsactiviteiten zoals kantoor, (lichte)bedrijvigheid, of een recreatiewoning.

Links naast de hoeve ligt de rijhal alwaar onder alle weersomstandigheden kan worden gedresseerd, gesprongen en gereden.
Ook de bijgebouwen, in totaal zo’n 284 m², zijn afgestemd op het houden van paarden. Zo is er een opslag voor stro, een voormalige knechtwoning en ruimte voor verder materieel.

De vrije ligging en praktische inrichting van het complex maken het een ideale woonomgeving voor de paardenliefhebber om privébewoning en paardensport te combineren.

LIGGING EN OMGEVING:
De carréboerderij aan Baakhoverweg 6 is gelegen in het gehucht Baakhoven dat hoort bij de kern Susteren, in het smalste stukje van de provincie Limburg. De naam Susteren (Suestra) verwijst naar een beek waaraan in het jaar 714 een abdij werd gesticht.

Het dorp Susteren ligt in het stukje Nederland dat in vogelvlucht minder dan 5 km breed is. Hier is het mogelijk om in minder dan een uur van Duitsland (Isenbruch), via Nederland (Susteren) naar België (Maaseik) te lopen.

Susteren maakt onderdeel uit van de gemeente Echt - Susteren, is zeer centraal gelegen en goed bereikbaar.
De hoeve ligt op 20 minuten loopafstand van de dorpskern (met diverse horeca, winkels, een basisschool en een supermarkt) en het treinstation.
Het dorp kent ook een rijk verenigingsleven t.a.v. cultuur, sport en muziek.

Het terrein is zeer vrij gelegen en biedt dan ook volop ruimte en privacy. Dit komt niet enkel door het riante eigen perceel, maar ook de directe omgeving die voornamelijk bestaat uit landbouwterreinen.

De autosnelwegen A2 / A73 zijn vanaf de Baakhoverweg binnen 5 minuten te bereiken.

BEREIKBAARHEID:
Susteren is zeer goed bereikbaar per auto, trein en bus.
De verbindingswegen N276 en N296 en de snelwegen A2 en A73 zijn op enkel minuten reisafstand gelegen.

Het openbaar vervoer bestaat uit diverse buslijnen die vanaf het NS-station Susteren naar Sittard, Roermond en Maaseik (B) gaan. Tevens is er een treinverbinding met stoptreinen tussen Maastricht, Heerlen en Roermond.


BESTEMMING:
Volgens het bestemmingsplan “Buitengebied Echt - Susteren” heeft het perceel de bestemming: “Agrarisch met waarden”. Het toegestaan gebruik is agrarisch met wonen.
De omliggende gronden zijn aangemerkt als landschappelijk waardevol en daarmee uitgesloten van enige bebouwing.
Het toegestane gebruik is zowel grondgebonden agrarische bedrijvigheid alsook ontwikkeling van recreatief medegebruik.

Mogelijke toekomstige bestemmingen dienen nader met gemeente te worden afgestemd.

PAARDEN:
Naast het privé woonhuis in de rechter vleugel van de hoeve, is het overige deel van het complex en de bijgebouwen volledig ingericht als professionele hippische accommodatie.
De noordvleugel (ca. 30 x 9 meter) is ingericht met 11 ruime paardenboxen, een zadelkamer en een was- en poetsplaats met solarium.
Alle paardenboxen zijn voorzien van deels gepoedercoate en deels metselwerk voorwanden met gepoedercoate draaideuren, metselwerk tussen- en achterwanden.

Direct in het verlengde van deze vleugel ligt links naast de hoeve de riante binnenbak (ca. 50 x 22 meter). Deze is voorzien van een houten balkrand en een vlokkenbodem. Achter de rijhal is een buitenbak aangelegd welke is voorzien van een zandbodem en deels is omheind met een groenwal.

De vrijstaande paardenstal (ca. 105 m²) is ingericht met 5 paardenboxen en een wasplaats. Schuifdeuren in de voor- en achtergevel bieden toegang tot het erf en de naastgelegen stapmolen die geschikt voor 4 paarden en is voorzien van een beklinkerde vloer.

Op het perceel van ruim 2 hectare is het achterterrein verder ingericht met diverse graasweiden en omheind met houten palen, schrikdraad en hagen.

Het complex is hiermee uiteraard bij uitstek geschikt voor de paardenliefhebber, maar met relatief beperkte ingrepen, biedt het complex de ruimte voor de vestiging van een breed scala aan additionele of alternatieve gebruiksmogelijkheden, van kantoor tot (lichte)bedrijvigheid, en van zorgvoorziening tot recreatiewoningen.

INDELING:
De woonboerderij is op traditionele wijze gebouwd, met geïsoleerde spouwmuren. De raamkozijnen zijn uitgevoerd in hardhout en grotendeels voorzien van dubbele beglazing. Het zadeldak van de woning heeft een houten dakbeschot. De woonvleugel is vanaf 1995 door de huidige eigenaren smaakvol verbouwd tot een fijn en ruim woonhuis. De indeling is als volgt:

Begane grond woonvleugel
Entree, gesloten leefkeuken, bijkeuken met aansluitingen voor de wasapparatuur en opstelling cv-installatie, kantoorruimte, toiletruimte, ruime eet- en woonkamer met open haard en een fraai uitzicht richting de binnenplaats en de weilanden aan de voorzijde.

Verdieping woonvleugel
Overloop met toegang tot 4 ruime slaapkamers en de badkamer.
De badkamer (ca. 11 m²) is betegeld en ingericht met een vaste wastafel, ligbad en 2e toilet. De achterste slaapkamer is tevens toegankelijk middels een 2e trapopgang vanuit de bijkeuken.
Stalvleugel van de carré
De gehele noordvleugel is ingericht ten dienste van de paardenhouderij. In deze vleugel bevinden zich 11 ruime paardenboxen, een wasplaats, een zadelruimte en een solarium.

Schuurvleugel van de carré
De westvleugel is opgedeeld in twee ruime stalruimten die momenteel worden gebruikt voor opslag van materieel, maar mogelijkheden biedt voor de vestiging van een breed scala aan bedrijfsactiviteiten zoals kantoor, (lichte)bedrijvigheid, of een recreatiewoning.

Binnenplaats en tuin
De sfeervolle binnenplaats vormt het hart van de carré biedt toegang naar alle omliggende gebouwdelen. Aan de straatzijde van de boerderij is de voortuin die is ingericht met een gazon en border beplanting. Het terrein is verder volledig omheind met palen en hagen.
+ Lees meer
- Lees minder
Bouw: {{ product.build_year }}
Bouw: {{ product.build_period.start }} - {{ product.build_period.end }}
{{ product.rooms }} Kamers
{{ product.bedrooms }} Slaapkamers
Woonruimte: {{ product.living_space }} m²
Perceel: {{ product.plot_surface }} m²

Kenmerken

{{ field.label }}
{{ field.value }}

{{ group.name }}

{{ field.label }}
{{ field.value }}
...
{{ product.company.name }}
Contact opnemen
{{ product.company.phone.replace('-', ' ').substr(0, 7) }}...
{{ product.company.phone.replace('-', ' ') }}