Badkamertrends 2024: Limburgs stijlvol wonen begint in de badkamer

Badkamertrends 2024: Limburgs stijlvol wonen begint in de badkamer

Spreekt de stijl van je eigen badkamer op dit moment niet helemaal aan? Of ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning in Limburg en moet je daarom de badkamer nog helemaal inrichten? In beide gevallen is de kans erg groot dat je druk op zoek bent naar een badkamer in een trendy en eigentijdse stijl. Hierdoor is het aangenaam vertoeven in de ruimte en in een nieuwe badkamer kun je ook nog eens je eigen smaak erg goed terug laten komen. Hoe je met deze klus het beste aan de slag kunt gaan, lees je hier.

Voor wat voor stijl woning ben je op zoek naar een nieuwe badkamer?

Heb je het geluk te wonen in een prachtige hoeve in de Limburgse heuvels? Heb je de sleutels gekregen van een nieuwbouwwoning in Maastricht? Of woon je in een kusse arbeiderswoning in Heerlen? Wat voor soort en stijl woning je ook hebt, er is altijd een geschikte badkamer te vinden. Van landelijk tot aan minimalistisch, je gaat het allemaal tegenkomen tijdens het shoppen van een nieuwe moderne badkamer.

Verdiep je een keer goed in het aanbod aan tegels voor de badkamer

Voor een badkamer in een trendy en eigentijdse stijl, is het belangrijk dat het tegelwerk helemaal klopt. Vandaag de dag is er immers veel meer keuze dan enkel een klassieke tegel in het wit, beige of grijs. Van trendy patroontjes tot aan uitgesproken kleuren en mooie vormen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden als je het tegelwerk uit gaat zoeken. Het is zelfs mogelijk om meerdere stijlen tegels met elkaar te combineren, zonder dat het geheel te druk en te chaotisch is. Weet je nu al goed wat voor soort tegels je het liefste terug laat komen in de badkamer bij jou in huis?

Eigentijdse kranen in de mooiste kleuren en vormen

Misschien denk je er niet meteen over na. Maar het uitzoeken van de juiste soort kranen bepaalt ook voor een erg groot deel de trendy en eigentijdse uitstraling van de badkamer. Veel woningbezitters kiezen al snel voor kranen in het RVS. Maar kranen in bijvoorbeeld het zwart of het wit behoren ook tot de mogelijkheden. Het is de ultieme kers op de taart en het tilt de sfeer van de badkamer ook meteen naar een hoger niveau.

Kies voor sanitair in dezelfde soort stijl voor veel meer eenheid

Stijlvol wonen kenmerkt zich door een aantal dingen. Een mooi en samenhangend geheel in de ruimte is daar een erg goed voorbeeld van. Het sanitair kan daar voor een erg groot deel aan bijdragen. Kies daarom altijd voor sanitair in dezelfde kleur en stijl. En pak je de badkamer een keer goed aan? Overweeg dan ook meteen om het toilet op de begane grond ook mee te pakken. Hierdoor kun je meteen dezelfde tegels en hetzelfde soort toilet terug laten komen als in de badkamer.

*Maak van het wastafelmeubel meteen een blikvanger in de Limburgse badkamer *

En als het aankomt op het wastafelmeubel? Dan mag je hier ook zeker goed in investeren. Kasten van eikenhout en waskommen van keramiek zijn bijvoorbeeld bijzonder gewild. Je maakt hierdoor van het meubel meteen een blikvanger en je maakt je net even wat comfortabeler klaar voor de spiegel. Ga je een badkamer kopen en kom je graag alles te weten over de laatste trends die gaande zijn in de badkamerwereld? Breng dan een keer een bezoek aan een badkamerwinkel bij jou in de buurt en ontdek wat de meest geliefde stijlen van dit moment zijn. Een ervaren adviseur denkt erg graag met je mee en kan het nieuwe ontwerp helemaal voor je intekenen.

Woonplein Limburg