De voordelen van recyclebaar kunstgras in je tuin

Woonplein Limburg

De voordelen van recyclebaar kunstgras in je tuin
Zoveel mensen wenden zich tot kunstgras als oplossing voor hun gazonproblemen. Vaak wegen de voordelen duidelijk zwaarder dan de initiële kosten, omdat het talloze uren en geld bespaart op het gebied van onderhoud. Het kan helpen om de eigen levensstijl te verbeteren, evenals de impact op het milieu in het algemeen, door het verminderen van het waterverbruik en het onderhoud van chemicaliën. Een kunstgrasveld van TopKunstgras is dan ook een aanrader, vooral als je kiest voor Just Green. Dit is nieuw en volledig recyclebaar, waardoor het kunstgras beter voor het milieu is. Als je hiervoor kiest, ervaar je uiteraard nog meer voordelen. Hieronder lees je daar meer over.

Je hoeft niet te maaien Zoveel mensen verachten dit specifieke karwei absoluut, maar het is een noodzakelijke last als je een natuurlijk gazon hebt. Met een recyclebaar kunstgrasveld heb je nooit meer een maaier nodig. Plastic gras zal nooit groeien, dus besteed al je extra tijd aan het spelen op je gazon met vrienden, familie en huisdieren.

Geen water nodig Normaal gesproken heeft een echt gazon regelmatig water nodig in de vroege ochtend en late avond, maar recyclebaar kunstgras heeft nooit water nodig. Het enige moment waarop het kunstgras water nodig heeft, is wanneer het tijd is om het schoon te maken – en dat is slechts af en toe. Bij het schoonmaken moet je de messen afspoelen met een korte waterstraal om het vuil te verwijderen. Hierdoor zie je het voordeel van een verlaging van je waterrekening.

Weinig onderhoud Hoewel je nooit hoeft te maaien, moet je je recyclebaar kunstgrasveld nog steeds onderhouden, maar het is een koud kunstje. Je kunt grote organische materialen verwijderen met een bladblazer, terwijl een bezem met natuurlijke haren plekken kan pluizen die veel verkeer ontvangen. De enige keer dat het water nodig heeft, is wanneer hardnekkig vuil moet worden opgeruimd. Als je geen hond hebt, is dit misschien niet eens een reguliere schoonmaakmethode.

Veilig voor kinderen Omdat recyclebaar kunstgrasvelden geen onkruidverdelgers, meststoffen, pesticiden of vele andere chemicaliën nodig hebben, zijn ze volkomen veilig voor elk kind om op te spelen. Veel steden kiezen er om deze reden voor om kunstgrasvelden te gebruiken in plaats van natuurlijk gras in de openbare ruimte. Just Green van TopKunstgras is bovendien erg zacht, dus dat is ook perfect voor kinderen die op het gras willen spelen.

Geschikt voor honden Het lijdt geen twijfel dat honden graag buiten op het gazon spelen, maar soms worden ze een beetje overijverig en eten ze het op. Honden negeren recyclebaar kunstgras over het algemeen en eventuele rommel die achterblijft, kan worden schoongemaakt met slechts wat water en een mild schoonmaakmiddel. Een bonus voor de mensen die honden bezitten, is dat de viervoeters geen lelijke gaten kunnen graven en vuil en modder door het huis kunnen volgen.

Duurzaam Zodra je recyclebaar kunstgrasveld van TopKunstgras met succes is aangelegd, kun je het vermoeiende onderhoud vergeten. Het zal een aantal jaren bestand zijn tegen slijtage. De materialen die bij de productie worden gebruikt, zijn gemaakt om bestand te zijn tegen verkeer, allerlei klimaten en weersveranderingen. Het verliest zelfs zijn kleur niet door blootstelling aan ultraviolette straling; de vezels zijn er stabiel tegen gemaakt.

Woonplein Limburg