Geef je tuin terras een make-over

Geef je tuin terras een make-over
Op het moment dat het weer lente wordt en het zonnetje een aangename temperatuur krijgt wil je niets liever dan lekker kunnen genieten in je tuin. Ook de warme zomeravonden kun je fijn in je eentje of met vrienden of familie doorbrengen in je tuin. Je terras in de tuin is de ideale plek om te genieten van de buitenlucht en om lekker te ontspannen. Maar wat als je niet tevreden bent over je tuinterras? Dan is het tijd om deze een leuke make-over te geven. In dit artikel vind je tips voor hoe je dit kunt doen.

Tuinmeubelen uitkiezen
Je kunt je terras al gemakkelijk een leuke make-over geven door nieuwe tuinmeubels neer te zetten. Kies voor tuinmeubels van goede kwaliteit, die lang meegaan. Om ervoor te zorgen dat je niet snel uitgekeken raakt op de meubels is het handig stoelen, banken of tafels uit te zoeken die tijdloos zijn en samengaan met elk soort tuinterras. Belangrijk is dat de meubelen ook weersbestendig en duurzaam zijn, zodat je ze niet na één seizoen alweer moet vervangen en je er jarenlang plezier van kunt hebben.

Tuinverlichting
Ook de verlichting die je ophangt in je tuin en bij je terras hebben een grote invloed op de sfeer. Kiezen voor de juiste verlichting zorgt al snel voor een hele nieuwe look van jouw tuinterras. Hang bijvoorbeeld spotjes of mooie hanglampen op die er in de zomer voor zorgen dat je nog langer buiten kunt blijven zitten.

Een terrasoverkapping
Een overkapping voor het terras in je tuin is geen overbodige luxe. De overkapping zorgt voor een beetje schaduw zodat je tijdens een zonnige en warme zomerdag niet wegbrandt op je terras maar ook een beetje verkoeling kunt zoeken. Daarnaast helpt een overkapping bij het beschermen van je tuinmeubelen tegen het Nederlandse wisselvallige weer en zo hoef je de barbecue die je met vrienden en familie had gepland niet direct af te blazen als het ineens begint te regenen. Ook hoef je door een overkapping niet meteen alles wat je op je terras hebt staan binnen te zetten wanneer er een regenbui langskomt. Een overkapping is niet alleen een aanwinst in de zomer maar ook tijdens de wintermaanden.

De basis van je terras
Wil je heel je terras veranderen en een nieuwe look geven? Dan kun je de basis van je terras vernieuwen door de oude terrasplanken te verwijderen en nieuwe vlonderplanken uit te zoeken om je terras een nieuwe uitstraling te geven. Vlonderplanken geven een terras een gezellige maar toch rustige sfeer. Er zijn duurzame planken te verkrijgen die lang meegaan. Vlonderplanken zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten waardoor er altijd kleuren en materialen te krijgen zijn die passen bij jouw smaak.

Woonplein Limburg