Geef jouw badkamer een luxe uitstraling met deze tips

Geef jouw badkamer een luxe uitstraling met deze tips
Ooit zin gehad om een luxe hotelkamer te huren om te profiteren van de spa-achtige badkamer? Je bent niet alleen. Een goed ontworpen, stijlvolle badkamer kan dagelijkse activiteiten veranderen in herstellende zelfzorg kamer waardoor je je klaar voelt om de wereld aan te gaan. In deze blog bespreken we ontwerp ideeën om luxe toe te voegen aan jouw badkamer.

Gouden of bronzen accenten
Metalen accenten geven jouw badkamer een luxe uitstraling. Gouden producten contrasteren perfect met een donkere badkamersetting. Voor een samengetrokken uitstraling, zet je de heldere metalen in je douche, handdoekrekken en andere metalen accenten in je badkamer. Je kunt ook metalen mengen, zorg er wel voor dat je het bij twee of drie variaties houdt en er één als de dominante kleur vaststelt. Een douchewand met een gouden rand ziet er erg mooi uit.

Een unieke tegel
Tegels hebben veel invloed op de algehele uitstraling van de badkamer. Er is een hele wereld aan verschillende tegels, maar als je graag een luxe uitstraling wilt dan kan je kijken naar zwarte zeshoekige tegels. Deze tegels op de muren als op de vloer vormen een prachtig contrast met witte producten zoals een wit bad. Je kan het afmaken met wat houten accessoires zoals een krukje.

Een statement lamp
Als er één zekere manier is om luxe naar je badkamer te brengen, dan is het wel met een opvallende lamp. Er zijn verschillende luxe plafond lampen op de markt beschikbaar, kijk naar unieke ontwerpen voor de nodige luxe. Wil je echt voor een wow effect gaan, overweeg dan om een kroonluchter te nemen in de badkamer, in combinatie met een stijlvolle badkamerspiegel.

Een kleurrijk vloerkleed
Grimmige, kale badkamervloeren zijn het tegenovergestelde van luxe. Maak het gezellig en voeg textuur toe met kleurrijk vloerkleed met patronen. Zo geef je een neutrale badkamer meteen een luxe uitstraling, voeg een levendig vloerkleed toe voor extra persoonlijkheid en kleur toe. Wil je het nog specialer maken? Leg twee contrasterende vloerkleden op elkaar voor meer visuele uitdaging.

Een koperen badkuip toevoegen
In de meeste badkamers zie je vaak een simpele witte badkuip. Maar wil je echt voor luxe gaan? Overweeg dan te kiezen voor een koperen badkuip. Een koperen badkuip is een statement stuk voor een luxe badkamer. Ze zien er rustiek, industrieel uit maar tegelijkertijd ook modern. Deze metalen kuipen zijn er ook in verschillende vormen, maten en afwerkingen om je te helpen de exacte look te krijgen die jij wilt. Alsof dat nog niet genoeg voordelen waren, is koper ook bestand tegen bacteriën en schimmels, wat betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan schrobben en meer tijd aan lekker ontspannen in jouw bad.

Marmer
Marmer wordt al vanouds gebruikt in de badkamer. Vooral in de Griekse en Romeinse tijd was het een gewaardeerd materiaal en werd het veel gebruikt voor beelden en structuren. Marmer heeft een zeer speciale en luxe uitstraling. Marmer valt meteen op bij binnenkomst. Helaas heeft marmer wel wat nadelen, het is namelijk zeer poreus. Maar met het juiste onderhoud kan je zeker marmer integreren in jouw badkamer voor een stukje extra luxe.

Woonplein Limburg