Kies de perfecte haard voor jouw nieuwe huis

Kies de perfecte haard voor jouw nieuwe huis
Heb je een woning gekocht of wordt jouw nieuwe huis op dit moment gebouwd? En ben je op zoek naar een manier om je huis warm en gezellig te houden in de winter? Dan is een haard een perfecte oplossing! Met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen en waar je rekening mee moet houden. Met dit artikel helpen we je met slechts 3 tips om de perfecte haard te kiezen. Op die manier geniet je in een mum van tijd van gezellige avonden met familie en vrienden rond je prachtige nieuwe open haard!

Rekening houden met het type brandstof
Voordat je gaat investeren in een haard, is het belangrijk om rekening te houden met het type brandstof dat wordt gebruikt. Er zijn verschillende mogelijkheden. Doordat de gasprijzen hoog zijn, wint op dit moment de houtkachel aan populariteit. Maar ondanks de hogere gasprijzen, kiezen veel mensen toch nog voor een gashaard. De reden hiervoor is het gebruiksgemak. Vuur stoken is niet nodig en met 1 druk op de knop geniet jij van de haard. Als je kiest voor een gas- of houtkachel, dan is het belangrijk om rekening te houden met een rookkanaal. Heb je geen rookkanaal of wil je hier vanaf? Dan is een elektrische haard een goed idee. Hoewel veel mensen bang zijn dat het afdoet aan de sfeer, hoef je hier niet bang voor te zijn. Tegenwoordig zijn elektrische haarden bijna niet meer te onderscheiden van houthaarden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de elektrische haarden van British Fires. Dit is een luxe designhaard, met Britse klasse, waarbij je niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Bedenk welk model haard je wil
Als je de brandstof hebt gekozen, dan is het belangrijk om het juiste model te kiezen. Want elk model haard past bij verschillende wensen en eisen. Vrijstaande haarden geven elke ruimte een unieke uitstraling zonder uitgebreide installatie, waardoor ze in elke situatie passen. Voor extra variatie zijn ze verkrijgbaar in talloze maten en uitvoeringen. Gaat het om een nieuwbouwwoning en wil je graag een strakke uitstraling, dan is een inbouwhaard een goede keuze. Als een bijzondere haard dicht bij jouw visie ligt, dan is een hangende haard de beste keuze. En zo zijn nog meer soorten haarden te benoemen. Denk aan een inzethaard en een wandhaard. Laat je dan ook goed informeren welk type bij jouw smaak en de beschikbare ruimte past.

Het beste vuurzicht
Er zijn een aantal verschillende vuurzichten die passen bij een specifieke uitstraling en sfeer van jouw huis. Het juiste vuurzicht heeft dan ook niet alleen zijn eigen unieke effect, het zorgt ook voor een warm gevoel van elegantie. Kies bijvoorbeeld voor een vooraanzicht, 2-zijdige haard of ga voor een roomdivider. Welke haard jouw voorkeur ook heeft: let goed op dat dit is afgestemd met het brandstoftype en het gewenste model.

Woonplein Limburg