Praktische zaken die je voor de verhuizing alvast kan regelen

Praktische zaken die je voor de verhuizing alvast kan regelen Ga je binnenkort verhuizen? Dan komt er veel op je af. Tijdens de daadwerkelijke verhuizing heb je het natuurlijk hartstikke druk. Om die reden is het verstandig om enkele praktische zaken alvast vóór de verhuizing te regelen. Dan heb je over die zaken immers geen kopzorgen meer.

Alvast een verhuisbedrijf inschakelen Verhuizen is een flinke klus en de meeste mensen doen het daarom liever ook niet zelf. Er zijn weliswaar kosten verbonden aan het inschakelen van een verhuisbedrijf, maar het zorgt er wel voor dat jij meer gemak hebt. Je hoeft je vrienden of familie niet lastig te vallen met een verhuisverzoek en daarnaast houd jij meer tijd over voor de andere verhuistaken. En tijd heb je wel nodig tijdens het verhuisproces. Zeker wanneer je ook nog een fulltime baan erbij hebt.

Onderzoek vooraf alvast welk verhuisbedrijf bij je past door verhuisoffertes.com aan te vragen. Plan ook al tijdig een afspraak voor de verhuizing in, want veel verhuisbedrijven hebben het gigantisch druk.

Inschrijven bij een huisarts in de nieuwe gemeente Misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar het is ook praktisch om je alvast in te schrijven bij de huisarts van een andere gemeente. Het is immers fijn om een huisarts bij jou in de buurt te hebben. Niet alle huisartsen nemen nog nieuwe klanten aan, omdat ze het gigantisch druk hebben.

Daarom is het relevant om vooraf alvast uit te zoeken bij welke huisarts je wel terecht kunt. Hoe eerder je dit voor de verhuizing doet, hoe groter de kans dat je een goede huisarts vindt. De juiste huisarts vinden is belangrijk. De huisarts is namelijk het eerste contactpersoon bij gezondheidsproblemen. Hij of zij bepaalt of je wordt doorverwezen.

De juiste verzekeringen afsluiten Verzekeringen voor je woning brengen een geruststellend gevoel met zich mee en sommige verzekeringen zijn ook verplicht. Als je een woning koopt, dan eist de hypotheekverstrekker dat je een opstalverzekering afsluit. Wanneer je huurt, dan heeft de verhuurder dit al voor jou gedaan, dus dan is die verzekering afsluiten niet meer noodzakelijk.

Veel verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel heel handig om af te sluiten. Een goed voorbeeld daarvan is de inboedelverzekering. Krijg je te maken met een lekkage, brand of inbraak?

Een inboedelverzekering dekt dan de schade van alle spullen in je woning. Ook zijn er verschillende andere relevante verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan de aansprakelijkheidsverzekering, woonlastenverzekering en de rechtsbijstandverzekering.

Adreswijziging doorgeven Geef ook tijdig de adreswijziging via de gemeente door. Dit is niet alleen praktisch voor de post en dergelijke, maar ook verplicht. Je kunt vier weken voor de officiële verhuizing al een adreswijziging doorgeven. Het is handig om dit zo snel mogelijk te doen, want dan wordt de wijziging ook sneller verwerkt.

Woonplein Limburg