Vijf leuke tips voor op de muur

Vijf leuke tips voor op de muur

Heb jij een ontzettend leuke gang, woonkamer of slaapkamer, maar heb je toch het gevoel dat er iets mist? Een likje verf op de muur kan een ruimte altijd enorm opfrissen. Vind je dat maar saai en wil je echt iets origineels doen met je muur? In dit artikel delen we vijf leuke tips voor op de muur.

Een verticale tuin Een verticale tuin is al een tijdje een trend voor mensen met een kleine tuin, maar als je gaat voor kunstplanten, kan een verticale tuin ook prima in huis. Zeker in de eetkamer ziet een fleurige verticale tuin er heel gezellig uit. Wil je iets wat meer knus, cosy en aards eruit ziet: ga dan eens op zoek naar een mooie moswand.

Wandpanelen Wandpanelen zijn een uitkomst voor mensen die echt een statement willen maken met hun muur. Je hebt houten wandpanelen, die zijn vaak erg leuk voor in een wat meer Scandinavisch ingerichte slaapkamer, en wandpanelen met een print zoals marmer, die zich weer uitstekend lenen voor een romantische badkamer. Zeker met houten wandpanelen kun je lekker spelen. Kies je ervoor om de hele wand te bedekken, of bedek je slechts een gedeelte van de muur?

Fotobehang Hoe leuk is het om jouw favoriete foto als behang op de muur te kunnen bewonderen? Veel bedrijven bieden fotobehang aan. Het is het mooist om te kiezen voor meerdere foto’s in zwart-wit, anders krijg je wel een erg onrustig geheel. Ga voor tijdloze foto’s die je de komende jaren nog wel even wil zien, zoals een mooie familiefoto of een landschap dat een zekere betekenis heeft voor jou en je eventuele gezin.

Een muurschildering Wil je echt iets origineels? Huur dan iemand in die een mooie muurschildering kan maken. Zeker in kinderkamers is het erg leuk wanneer een kind zijn favoriete stripfiguur of dier op de muur kan bewonderen. In de woon- of slaapkamer kan een muurschildering heel heftig zijn, maar een muurschildering in de wc is daarentegen weer heel gezellig en speels. Met een muurschildering kun je letterlijk alle kanten op. Ga met de kunstenaar om de tafel. Wat wil je dat er afgebeeld wordt en hoe moet het er uit komen te zien?

Krijtverf Leuk voor in de keuken of bijkeuken: beschilder een deel van de muur met krijtbordverf. Zo kun je met schoolkrijtjes op de muur schrijven en tekenen en het vervolgens weer wegvegen. Ontzettend leuk voor kinderen en ook een handige manier om boodschappenlijstjes, to-do-lijstjes en verschillende agenda’s bij te houden. Sommig krijtbord verf is ook magnetisch: ideaal, want dan kun je je muur ook als magneetbord gebruiken en belangrijke brieven, kaarten en leuke foto’s gewoon op de muur bevestigen. Wat past bij jou?

Woonplein Limburg