Voordeliger en groener wonen

Voordeliger en groener wonen
Wil je milieubewuster leven, maar niet te veel geld uitgeven? Dat is mogelijk! Het kan lastig zijn waar je moet beginnen, maar de kleine aanpassingen kunnen al veel impact hebben. Een pir isolatie, zonneboiler of inductiekookplaat zorgen voor een duurzame woning. Kies hier bewust voor wanneer je een nieuw huis koopt. Het kan natuurlijk ook zijn dat het al erin zit voordat je het huis koopt. Wil je weten welke kleine aanpassingen je nog meer kunt doen waardoor je voordeliger en groener woont? Wij leggen het voor je uit.

Repareren in plaats van weggooien
Veel mensen kiezen ervoor om apparaten weg te gooien wanneer ze het niet meer doen dat terwijl ze nog goed te gebruiken zijn. Een kapotte waterkoker of koffiezetapparaat? Voor slechts een paar euro kun je ze laten repareren. Het scheelt geld en het is duurzamer om langere met apparaten in huis te doen. Denk eraan om je apparaten in huis altijd helemaal uit te zetten. De standby functie verbruikt namelijk nog best wel wat energie en zoveel voordeel haal je er niet uit.

Een groene energieleverancier
Kijk eens naar verschillende energieleveranciers om te bepalen welke het beste is. Let op dat je niet alleen kijkt welke het goedkoopste is, maar ook welke het groenste is, groene stroom of groen gas is aantrekkelijk. Voor de energierekening is het slim om glaswol te gebruiken voor de isolatie van het huis. Het zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft wanneer je aan het stoken bent. Is het zomer? Dan wil je juist dat de warmte niet in huis komt en daar helpt een geïsoleerd huis ook goed tegen. Het voordeel aan glaswol is dat het niet duur is en gemakkelijk in gebruik is.

Slimmer wassen en koken
Zorg wanneer je de kleren wast dat je dat niet op een te hoge temperatuur doet. Het is slim om zoveel mogelijk was bij elkaar te doen en niet te vaak de droger te gebruiken. Kleine aanpassingen in de keuken bespaart ook al veel energie. Gebruik een zo klein mogelijke pan voor het eten zodat het eten sneller op temperatuur is. Koken op gas is goedkoper dan elektrisch koken. Wil je even snel iets opwarmen? Dan kun je het beste de magnetron gebruiken.

Voordeliger en groener wonen? Met deze tips kom je een heel eind en ben je milieubewust bezig. Om minder energie te gebruiken kun je het beste het huis goed isoleren. Je hebt hier zowel profijt van in de zomer als in de winter.

Woonplein Limburg