Beschikbaar
€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }}
Foto’s
{{ product.images.length }}
Plattegrond
{{ product.plans.length }}
360° foto's {{ product.panoramas.length }}
Video’s {{ product.videos.length }}
Kaarten
Alle media

Woonhuis te koop Lakerweg 4 Kessenich (be)

€ {{ product.price.replace(/\B(?=(\d{4})+(?!\d))/g, ".") }} {{ __(product.price_condition) }}
Beschikbaar

Omschrijving

In samenwerking met N78 vastgoed bieden wij u net achter de grens bij Ittervoort deze schitterende locatie aan waar wonen, werken en een bed & breakfast allemaal samen kunnen komen. Kasteelhoeve Lakerhof met conciërgewoning en twee studio’s. Dicht bij de oude eiken van het Kasteel Borgitter, gelegen aan beide landsgrenzen van Belgisch en Nederlands Limburg, bevindt zich Manorhouse Lakerhof in Kessenich (Kinrooi). Deze typisch Maaslandse hoeve, enkel omgeven door weiden en bossen, dateert uit de 17e eeuw en was de logistieke draaischijf voor de verschillende kasteelheren. Kasteelhoeve Lakerhof is gebouwd in 1720 op een terrein van ruim 8000 m² en is in de jaren 1988 tot 2001 vakkundig en met veel liefde voor details, in samenwerking met internationaal gerenommeerde kunstenaars gerestaureerd. Het geheel verkeert in een perfecte staat van onderhoud.

ALGEMEEN:
Het gehele perceel is omheind met hagen en bosplantsoenen. Het terrein bestaat uit een grote verzameling bomen, prachtige tuinkamers en terrassen, een imposant natuurbiotoop met niervormige vijver, terras en aangrenzend gastenhuis.
Bij de restauratie werd de lat zowel op technisch als ook esthetisch vlak buitengewoon hoog gelegd. Het gebouwen complex werd zowel vanuit de grond, als ook alle muren, deuren, ramen en plafonds, optimaal geïsoleerd. Er is met de modernste verwarmingstechnieken gewerkt, overal ligt vloerverwarming gecombineerd met radiatoren, die aangestuurd worden door hoogrendementsketels en solartechniek. Alle gevelafdekkingen, dakgoten en regenafvoerbuizen zijn in koper uitgevoerd. Hoofdhuis en conciërgewoning hebben onafhankelijke alarminstallaties die 24h door een meldkamer bewaakt worden. De tuinen worden computergestuurd beregend.
Manorhouse Lakerhof ligt buitengewoon centraal in Europa. Binnen vijf autominuten zijn de autosnelwegen A2 en E 314 bereikbaar. De luchthavens Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf, Luik, Brussel en Schiphol zijn tussen 20 minuten en twee uur bereikbaar. In de naaste omgeving liggen tenminste vijf 18 holes golfbanen. Europa’s grootste binnen jachthavens liggen op 10 min afstand van Lakerhof.

MAINHOUSE:

BEGANE GROND:
Lakerhof beschikt op de begane grond over een monumentale hal (80m²) met vestiaire toilet en verbinding naar een garage, de vloeren zijn een combinatie van antieke terracottategels en hardsteen. De ruime woonkamer (105m²) heeft een 17eeuwse Luikse openhaard en antieke deuren naar de hal en slaapkamer. De vloer is uitgevoerd in een franse cotton natuursteen. Diezelfde vloer ligt ook in de bibliotheek en de grote eetkamer.
De woonkeuken (43m²) is ontworpen en uitgevoerd door de Italiaanse keukenkunstenaar Snaidero. Vanuit de eetkamer en woonkeuken is het grote overdekte terras gericht op het zuiden en met zicht op de tuin te bereiken, als ook het terras op het binnenplein.
De ruime bijkeuken is rondom voorzien van inbouwkasten, wasmachine en droger.
De moderne badkamer met vide heeft een douche alsmede toilet en ligbad. Van hieruit is het inpandige zwemhal bereikbaar (135m²). De afmetingen van het zwembad zijn 4x8 meter. Hier bevind zich ook de sauna, een toilet, grote inloop douche (ook geschikt voor mindervalide) en een relaxruimte.
De ( 21m²)grote slaapkamer heeft vast tapijt en twee grote inbouwkasten.

EERSTE VERDIEPING:
De eerste verdieping telt twee grote slaapkamers (38m²) en (53m²), waarvan een met badmeubel, toilet en zithoek.

NAASTLIGGEND CONCIËRGE-GEBOUW

BEGANE GROND:
Hal met toilet, vestiaire en trappenhal naar de eerste verdieping. De hal geeft toegang tot de modern ingerichte keuken, en de grote woon- en eetkamer (80m²). Hier ligt Franse cotton natuursteen en op de verhoogde eetkamer ligt parket.

EERSTE VERDIEPING:
Deze telt twee ruime slaapkamers (19m² en 25m²) met inbouwkasten, tapijt wasmachine en droger en een ruime badkamer met inloop douche, ligbad en toilet.

DE 2 APPARTEMENTEN
De appartementen zijn beide ca.50m² groot en volledig ingericht met woonkeuken, slaapkamer en badkamer.

HET GASTENHUIS:
Is zeer romantisch gelegen en ingericht, bestaat uit een woon en slaapruimte, keuken en badkamer.

ZONNEPANELEN:
- 50 Zonnepanelen.
- Installatiedatum: 29/06/2011.
- Opbrengst groencertificaat per 1000 kWh: 330 EUR.
- Raming jaarlijkse kWh: 11,75 kWh.
- In de verkoopprijs zit het volledige zonnepanelensysteem begrepen (zonnepanelen, omvormer, collectoren e.a. toebehoren).
- De groencertificaten zullen overgedragen worden aan de koper.

STEDENBOUW:

- stedenbouwkundige vergunning voor ‘renoveren van de hoeve Laekerhof’ verleend op 28/01/1994

-datum PV overtreding dd. 7/06/2012 voor het inrichten van 2 bijkomende studio’s en aanleggen van sauna en zwembad zonder vergunning in open ruimtegebied:

* herstelvordering ingediend op 13/11/2012 door het Agentschap Inspectie RWO
* advies Hoge Raad voor het handhavingsbeleid dd. 20/12/2012: positief advies ivm herstelvordering
* openbaar ministerie beslist op 14/05/2013 het dossier zonder gevolg te rangschikken omdat feiten verjaard zijn

Conclusie: advies Hoge Raad voor het handhavingsbeleid dd. 19/08/2013: negatief advies voor procedure rechtbank eerste aanleg, feiten zijn verjaard

-op 17/10/2019: PV stedenbouwkundig misdrijf loods – Procedure lopende.

Meer info omtrent dit stedenbouwkundige verhaal, neem contact met ons op.
+ Lees meer
- Lees minder
Bouw: {{ product.build_year }}
Bouw: {{ product.build_period.start }} - {{ product.build_period.end }}
Woonhuis , Woonboerderij
{{ product.rooms }} Kamers
{{ product.bedrooms }} Slaapkamers
Woonruimte: {{ product.living_space }} m²
Perceel: {{ product.plot_surface }} m²
Energielabel:    {{ product.energy_class }}
Energie index: {{ product.energy_index }}

Kenmerken

{{ field.label }}
{{ field.value }}

{{ field.label }}
{{ field.value }}
{{ product.company.name }}
Contact opnemen
{{ product.company.phone.replace('-', ' ').substr(0, 7) }}...
{{ product.company.phone.replace('-', ' ') }}
Delen: