3 tips voor het inrichten van je huurhuis

3 tips voor het inrichten van je huurhuis
Wanneer jij in een huurhuis woont, dan is het natuurlijk logisch dat je hier geen drastische aanpassing ingaat doen. De kans dat je hier niet je hele leven blijft, die is natuurlijk vrij groot. Het is daarom aan te raden enkel en alleen aanpassingen te doen aan zaken die je eventueel bij een verhuizing weer mee kunt nemen. Hierbij kun je denken aan een andere kleur op de muur of een aantal nieuwe meubels. Zaken zoals een nieuwe vloer, badkamer of keuken zijn natuurlijk veel te gek! Wel is het mogelijk om dit wellicht eens met de verhuurder te bespreken. Het is immers zijn huis, dus de kan dat de verhuurder je hierin misschien wel tegemoet wil komen is natuurlijk vrij aannemelijk. Mocht blijken dat je hier toch nog enkele jaren verwacht te blijven wonen, dan is optimaal woongenot natuurlijk ook heel wat waard. Om je een idee te geven hoe jij je huurhuis gezellig kunt maken, hebben we een aantal tips voor je!

Blaas oude meubels een nieuw leven in
Ben jij creatief, dan is dit het perfecte moment om de kringloop binnen te stappen en wat oude meubels op de kop te tikken! Met een beetje creativiteit en een likje verf kun jij namelijk een oud kastje in no-time weer als nieuw doen lijken. Dit kastje kun je dan gebruiken voor je interieur, zodat jij niet voor teveel geld een nieuwe hoeft te halen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen dit met meerdere meubels te doen om zo toch je huurhuis een stuk gezelliger te maken, leuk idee vind je niet?

Ruilen met vrienden of onbekenden
Ruilen is een goede en ook voordelige manier om aan nieuwe meubels te geraken. Zo kun je bijvoorbeeld in je familie of kennissenkring eens rondvragen of ze nog wat oude meubels hebben staan waar ze misschien van af willen. Ook kun je vragen of ze misschien belang hebben bij het ruilen van enkele meubels. Je zult maar net zien, dat die ene oom aan het eind van de straat wel belang heeft bij één van je beide fauteuils en je in ruil daarvoor een bank wilt geven waar jij al zolang naar opzoek was! Zo help je elkaar en kun je dus met een gesloten portemonnee toch iets nieuw in huis neerzetten!

Geef de muren een kleurtje
Eén van de gemakkelijkste manieren om je huis een boost te geven, is door een likje verf! Zorg er wel voor, dat wanneer je dit doet, je de vloer en meubels bedekt en ook niet je allerbeste kleren aantrekt. Een heren pak bijvoorbeeld is natuurlijk niet een heel verstandig idee om aan te trekken wanneer je van plan bent te gaan verven. Zorg ervoor dat je een oude broek en trui uit je kast haal, een stuk doek of iets anders op de grond legt voor het lekken en ook je meubels in het midden van de kamer zet. Zo kun je overal goed bij en voorkom je dat je meubels straks allemaal onder de verfklodders zitten.

Woonplein Limburg