4 tips om je voor te bereiden op verhuizers

4 tips om je voor te bereiden op professionele verhuizers
Verhuizen naar een nieuw huis kan een opwindende levensverandering zijn, maar het brengt zijn eigen stress met zich mee. Zowel een particuliere als een zakelijke verhuizing vereist veel werk om je spullen in te pakken, te vervoeren en naar je nieuwe plek te sjouwen. Professionele verhuizers kunnen een grote hulp zijn, omdat zij al het zware werk voor je doen. Je kunt ze zelfs extra betalen om je spullen in en uit te pakken! Daarom kan het slim zijn om een verhuisbedrijf in te huren. Gebruik dan wel de volgende tips!

Heb een verpakkingsplan
Bepaal voor je verhuisdag of jij of de verhuizers verantwoordelijk zijn voor het in- en uitpakken van je spullen. Als je aan het inpakken bent, zorg er dan voor dat je voldoende krantenpapier, noppenfolie of dekens gebruikt als opvulling. Dit is belangrijk, want als wat je inpakt tijdens het transport kapot gaat, kunnen de verhuizers hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Zorg ervoor dat je genoeg dozen bij de hand hebt en label ze met je naam, kamerbestemming en inhoud, zodat het gemakkelijker is om bij te houden waar het allemaal heen moet in je nieuwe ruimte.

Weet wat verplaatst kan worden
Professionele verhuizers verhuizen niet zomaar iets. Veel verhuisbedrijven hebben lijsten met items die ze om veiligheidsredenen niet vervoeren, zoals huishoudelijke chemicaliën, verf en vloeistoffen. Ze kunnen ook een lijst hebben met dingen die ze om aansprakelijkheidsredenen niet verplaatsen, zoals contant geld, belangrijke papieren, foto's, huisdieren, voedsel en medicijnen. Als je van plan bent deze spullen mee te nemen, moet je ze zelf inpakken en vervoeren, de verhuizers zullen dit namelijk mogelijk niet doen. Doe hier dus onderzoek naar voordat de verhuisdag aanbreekt zodat je goed voorbereid bent op het professionele verhuisbedrijf.

Zorg voor eten en drinken
Professionele verhuizers hebben vaak volle agenda's. Dit geldt vooral tijdens de zomermaanden, wanneer meer mensen de neiging hebben om van woning te veranderen. Verhuizers hebben vaak niet veel tijd om een lunchpauze te nemen of een snelle trip naar een supermarkt te maken om een drankje te halen, dus zorg ervoor dat je iets te drinken bij de hand hebt. Kies voor draagbare voedselopties zoals energierepen en heb een verscheidenheid aan dranken om dorstige werknemers aan te bieden. Als het warm weer is, zorg er dan voor dat je elke werknemer een paar flessen water of sportdrank geeft, want ze hebben zeker extra hydratatie nodig.

Heb een verzekering
Ongeacht of je ervoor kiest om de verzekeringsdiensten van het verhuisbedrijf te gebruiken, zorg ervoor dat je bezittingen financieel beschermd zijn. Ongelukken kunnen en zullen gebeuren, dus het is het beste om een veiligheidsdeken te hebben voor het geval er onderweg iets kapotgaat of zoekraakt. Verhuisbedrijven bieden verschillende soorten verzekeringen aan, maar soms heb je dit niet eens nodig als je zelf al een verzekering hebt afgesloten. Laat je inspireren op woonblogs hierover zodat je precies weet welke polis je af moet sluiten voordat je verhuist naar een andere woning in Limburg.

Woonplein Limburg