Badkamertrends van 2022

Badkamertrends van 2022
Een aantal jaar geleden keken we heel anders naar de badkamer dan nu. Vroeger was de badkamer een praktische plek waar je jezelf wast en klaarmaakt voor de dag. Tegenwoordig zien we deze ruimte steeds meer als een plek om tot rust te komen. Ben je op zoek naar een nieuwe inrichting van je badkamer? In dit artikel vind je de 5 badkamertrends van 2022.

Een nieuw materiaal voor de kraan
De afgelopen jaren was mat zwart dé kleur voor je kranen. Op chroom na was dit de meest gebruikte kraan in de Nederlandse badkamer. Tijd voor iets nieuws. Luxe materialen zijn de trend op het gebied in 2022. Zo zijn goud, grafiet en nikkel de materialen die jouw badkamer hip gaan maken.

Combinatie van badkamer en slaapkamer
Een trend die steeds meer in opkomst is, is het combineren van de slaapkamer en badkamer. Hierdoor worden beide ruimtes een stuk ruimer. Daarnaast ogen de ruimtes erg luxe. Wil je je badkamer en slaapkamer gaan combineren? Houd dan rekening met het type vloer. Deze moet voor zowel de slaapkamer als de badkamer geschikt zijn.

Een wellness aan huis
Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is de badkamer is niet alleen meer een praktische plek. In 2022 gaan we nog een stapje verder. De badkamer wordt in 2022 omgetoverd tot een ware wellness. Na een zware dag op het werk hoef je nu je huis niet meer uit om helemaal tot rust te komen. Met een kleine sauna kom je al een heel eind. Daarnaast zijn bubbelbaden en regendouches niet meer aan te slepen.

De badkamer van 3022
Een andere trend die we in 2022 zien is de badkamer van 3022. De badkamer van de toekomst. Met de nieuwste smart technieken maak je van jouw eigen badkamer een moderne ruimte. Douchecabines die je met touchscreen kan bedienen, lampen die afgesteld zijn op tijd en bluetooth apparaten zorgen voor een futuristische badkamer.

Mediterraanse stijlen
Tot slot is de laatste trend de invloed van de mediterraanse stijl. Het gevoel van lekker dobberen in de Middellandse Zee, maar dan in een ligbad in jouw eigen badkamer. Denk hierbij aan Marokkaanse tegeltjes, gouden kranen en veel printjes.

Ben je klaar om jouw badkamer een make-over te geven? Ga dan aan de slag met één of meerdere van bovenstaande trends en maak van jouw badkamer dé fijnste plek van het huis.

Woonplein Limburg