Behoud de waarde van dure producten in huis: zo maak je ze schoon

Behoud de waarde van dure producten in huis: zo maak je ze schoon
Het is tijd om je huis schoon te maken en natuurlijk mogen de grote apparaten niet worden vergeten. Het kan soms lastig zijn om precies te weten hoe je ze moet aanpakken. Het is belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan, omdat ze gevoelig kunnen zijn. Bovendien kun je niet elk apparaat op dezelfde manier schoonmaken. Daarom kan advies goed van pas komen.

Wasmachine
Je kunt de wasmachine reinigen op verschillende manieren. Het is eigenlijk het beste om dit maandelijks te doen om problemen en verstoppingen te voorkomen. Voor de schoonmaak kun je azijn en soda gebruiken, die erg effectief zijn. Ze lossen het vuil en kalk op, wat het belangrijkste is. Als je iets wilt doen aan de geur van de wasmachine, kun je het beste een wastablet gebruiken dat helpt tegen vetluis. Bij al deze methoden moet je een kookwas draaien. Vergeet ook niet het filter, omdat vuil hier vast komt te zitten. Daarom is het verstandig om dit regelmatig te controleren.

Vaatwasser
Het schoonmaken van een vaatwasser kun je eigenlijk in een paar stappen doen. Begin met het schoonmaken van het filter. Als je het onderste rek verwijdert, kun je er gemakkelijk bij. Mogelijk heb je de handleiding van de vaatwasser nodig om te weten hoe je het filter verwijdert. Vervolgens moeten de sproeiarmen worden schoongemaakt, omdat vuil zich ophoopt in de kleine gaatjes. Met een eenvoudig sopje van water en zeep kun je de deur en het rubber weer netjes krijgen. Als laatste verwijder je ook de kalk, net zoals bij een wasmachine. Hiervoor kun je azijn, soda of speciale middelen gebruiken. Het ontkalken hoef je niet vaak te doen, één keer per jaar is voldoende.

Koffiezetapparaat
Hoewel koffiemachines onderling kunnen verschillen, is de reiniging ervan niet zo moeilijk. Om te beginnen is het vanzelfsprekend dat je alle onderdelen losmaakt en deze één voor één afspoelt. Dit hangt echter af van het type koffiemachine dat je hebt, omdat de onderdelen kunnen variëren. Vervolgens is het belangrijk om alles goed schoon te borstelen, omdat er vaak restjes achterblijven. Daarna is het tijd om de machine te ontkalken. Als je de machine dagelijks gebruikt, wordt aangeraden om deze elke drie maanden te ontkalken. Je kunt hiervoor azijn gebruiken, maar citroenzuur werkt ook goed. Meng twee eetlepels citroenzuur met warm water voor hetzelfde effect. Het is wel verstandig om van tevoren te controleren of dit geschikt is voor jouw specifieke machine, omdat azijn of citroenzuur sommige onderdelen kan aantasten. Dus, behoud de waarde van dure producten in huis: zo maak je ze schoon en zorg je ervoor dat ze optimaal blijven functioneren. Dat willen we allemaal, toch?

Woonplein Limburg