Bescherm je huis met een inboedelverzekering

Bescherm je huis met een inboedelverzekering
Je hebt je huis een complete makeover gegeven en je wilt lekker gaan genieten van je schitterende paradijs, maar voordat je neerploft op de bank, is het verstandig om eens te kijken naar het afsluiten van een inboedelverzekering. Het is niet moeilijk om deze verzekering te vinden, aangezien bijna elke grote verzekeraar een inboedelverzekering aanbiedt. Noem maar een grote verzekeraar, en je kunt er een inboedelverzekering afsluiten. Maar wat deze verzekering precies inhoudt en waarom is je woning verzekeren verstandig? Lees er hier meer over!

Wat is een inboedelverzekering
Met een inboedelverzekering van Allianz Direct kun je schade aan je inboedel door brand, water, storm of diefstal verzekeren. Onder deze inboedel vallen je meubels, elektronische apparatuur en eigenlijk alles wat je in een verhuisdoos mee kunt nemen. Maar wat krijg je nu vergoed als je aanspraak wilt maken op de verzekering? Eigenlijk is het heel simpel. Als je schade hebt aan je spullen of erger nog, er is een inbraak geweest en je spullen zijn gestolen, dan neem je contact op met je verzekeraar. Afhankelijk van je inboedelverzekering krijg je dan de nieuwwaarde of de dagwaarde van je bezittingen vergoed. De nieuwwaarde krijg je meestal alleen vergoed als je bezittingen niet ouder zijn geweest dan één jaar.

De dagwaarde is de waarde van het product net voordat de schade is ontstaan. Denk hierbij aan de prijs die je voor je mooie tafel zou kunnen krijgen als je deze op Marktplaats zou verkopen. De verzekeraar zelf zal tijdens het onderzoeken van een schade niet heel Marktplaats doorzoeken om te bepalen wat jouw tafel nog waard is. Zij gebruiken een rekentool. Maar op deze manier heb je wel een idee van welk bedrag je eventueel terug kunt krijgen bij schade.

Waarom een inboedelverzekering
In Nederland is het niet verplicht om een inboedelverzekering te hebben, maar verstandig is het wel. Mocht er namelijk iets gebeuren met je geliefde inboedel en je hebt geen verzekering, dan moet je alles uit je eigen zak gaan betalen. En die kosten kunnen soms best oplopen.

Nu klinkt een inboedelverzekering fantastisch. Alles wat je maar kunt verhuizen, is verzekerd. Maar er zit een addertje onder het gras. Er zijn namelijk uitzonderingen op de lijst. Zo wordt contant geld niet vergoed, en krijg je ook geen vergoeding als de schade door opzet of door oorlog, terrorisme, burgerlijke onrust of kernenergie is ontstaan. Klinkt op zich logisch, maar toch altijd goed om te vermelden. Waarom contant geld niet wordt vergoed? Omdat een verzekeraar onmogelijk kan verifiëren hoeveel contant geld jij thuis hebt liggen en dus geen waarde schatting kan maken. Dus het enige wat rest is bepalen of je jouw inboedel genoeg waard vindt voor een verzekering en vervolgens genietend van je frisse interieur er eentje afsluiten. En dan, dan is het eindelijk tijd om echt te genieten van je makeover.

Woonplein Limburg