De beste woontrends van 2023

De beste woontrends van 2023
Nu we een nieuw jaar ingaan, is het tijd om vooruit te kijken naar de nieuwste trends die we in 2023 op het gebied van interieurdecoratie zien. Het komende jaar laat ons eigenlijk terugkijken en de designesthetiek van de jaren 70 opnieuw bekijken. Aardetinten van paprika-oranje tot goudsbloemgeel en elke bruintint zijn zeker overal aanwezig, evenals op discoballen geïnspireerde decors, houtachtige meubels en retro keukengerei. Verander je je interieur aan de hand van de onderstaande woontrends? Vergeet niet om je inboedelverzekering dan ook een update te geven!

Coquette
Een trend die in het nieuwe jaar en daarna in opkomst is, is deze vintage-geïnspireerde, zachte en meisjesachtige look die is geïnspireerd op de zachte Tumblr-meisjesesthetiek die o zo populair was in de vroege jaren. Delicaat behang in pasteltinten, witte meubels en vergulde spiegels kenmerken deze woontrend (en vergeet de zachte indiemuziek op de achtergrond niet om de sfeer compleet te maken).

Gotisch
Decorliefhebbers laten zich inspireren door gotische esthetiek met 'humeurige woonkamers' en 'donkere en humeurige slaapkamers' op Pinterest. Als je de gothic-esthetiek in je huis wilt halen, begin dan met rijke, donkere tinten voor de muren en meubels. voeg interessante texturen toe zoals fluweel en speel met de hoogte door interesse toe te voegen door middel van verlichtingselementen die met dimensie spelen.

Galerijwand
Galerijwanden raken nooit echt uit de mode. Ze zijn een geweldige manier om een muur met kleur te vullen zonder dat je in een groot kunstwerk hoeft te investeren of een dramatische kleurpracht op de muren moet aanbrengen. Ze zijn ook gemakkelijk te maken door een mix van tweedehands, vintage en nieuwe kunstwerken te kopen voor een interessante mix van kleuren en ontwerpen. We voorspellen dat deze trend in 2023 populairder zal zijn dan ooit, met een focus op vintage kunst en lijsten. Ga je een galerijwand implementeren in je interieur? Mogelijk moet je dan het gedekte bedrag van je woonverzekering verhogen, dit hangt af van de schilderijen die je koopt.

Terrazzo
Je kunt er zeker van zijn dat je in 2023 meer terrazzotegels zult zien opduiken in zowel keukens als badkamers. Van subtiel en ingetogen zwart-wit terrazzo tot heldere, strooikleurige spetters, deze unieke tegel voegt interesse en aardsheid toe aan elke ruimte en we voorspellen het wordt een van de meest gewilde tegeltrends van het jaar.

Jaren 70 Verwacht referenties uit de jaren 70 in populariteit te zien stijgen dankzij sterren als Harry Styles en Taylor Swift die dit jaar echt naar de esthetiek leunen. Lage, modulaire meubels, aardse kleurenpaletten (denk aan oranje, geel en groen) en gedurfde patronen zijn allemaal kenmerken van het tijdperk die in 2023 hun weg zullen vinden naar interieurontwerpen.

Kitsch
Vintage kunst is niet de enige retrotrend die we zien opkomen. Dit jaar voorspellen we een golf van kitscherig-schattige keukendecoraties zoals kleurrijk Pyrex-keukengerei dat inspeelt op zowel de trend uit de jaren 70 als enkele van de beste kleurvoorspellingen van het jaar, zoals paprika en bruin. Andere schattige vintage keukenartikelen om naar te kijken zijn vintage koekjestrommels, mokken en theedoeken.

Woonplein Limburg