De leukste bezienswaardigheden in Amsterdam

De leukste bezienswaardigheden in Amsterdam
Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van Nederland, het is ook een prachtige stad met veel cultuur en bijzondere bezienswaardigheden. Amsterdam lijkt soms meer een stad voor buitenlandse toeristen maar ook als Nederlander kun je Amsterdam bezoeken en leren over de geschiedenis van de stad, naar musea gaan en de prachtige grachtengordel bewonderen. Voor een leuke citytrip hoef je dus echt niet het vliegtuig te pakken maar kun je gewoon in eigen lang blijven. In dit artikel lees je meer over wat het prachtige Amsterdam allemaal te bieden heeft.

De grachtengordel van Amsterdam
De grachten van Amsterdam zijn een bijzondere bezienswaardigheid waar veel Nederlanders eigenlijk niet eens meer bij stil staan. De grachten vind je door de hele stad en zijn zo’n 400 jaar geleden gebouwd. De grachten werden toen ook direct het meest belangrijkste symbool van onze hoofdstad en in 1999 kwamen ze zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst te staan. Wanneer je in Amsterdam bent kun je langs de grachten wandelen, een fiets huren en de grachten bekijken maar ook kiezen voor een mooie rondvaart.

De Dam in Amsterdam
Het hart van Amsterdam is De Dam. Dit is de belangrijkste plek van de stad waar het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument van de Tweede Wereldoorlog en de Nieuwe Kerk aan liggen. Als je kiest voor een bezoek aan Amsterdam mag je De Dam zeker niet overslaan en wanneer je er toch bent kun je ook direct een bezoekje brengen aan het Koninklijk Paleis zodat je de prachtige marmeren Burgzaal en de kunstwerken uit de Gouden Eeuw kunt bewonderen.

De musea in Amsterdam
Amsterdam is het hartje van cultuur en kunst in Nederland. De stad biedt ontzettend veel prachtige musea die een bezoekje waard zijn. Zo is er het beroemde Anne Frank Huis dat het verhaal vertelt van Anne Frank die tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar familie ondergedoken zat in de stad. Als kunstliefhebber kun je naar het Rijksmuseum waar je de meest uitgebreide kunstcollectie van heel Nederland vindt en de werken van Nederlands grootste kunstenaars als Rembrandt en Johannes Vermeer tegenkomt. Voor nog meer prachtige kunst ga je naar het Van Gogh Museum, dat volledig gewijd is aan de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh.

Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van Amsterdam
Naast de grachten, De Dam en de musea is er nog veel meer te zien in onze hoofdstad. Zo is er natuurlijk ook het stadion van Ajax, kun je een bezoekje brengen aan De Wallen en kun je er fijn shoppen. Kun je geen genoeg krijgen van de stad en wil je ervoor altijd blijven? Ga dan naar de makelaar in Amsterdam en koop een huis of appartement zodat je de stad nooit meer hoeft te verlaten.

Woonplein Limburg