De trends voor je tuin: tuinkleed, bloemen en sfeerverlichting

De trends voor je tuin: tuinkleed, bloemen en sfeerverlichting
Als je eenmaal je felbegeerde paleisje hebt weten te veroveren nadat je jarenlang op een wachtlijst hebt gestaan of éindelijk eens het winnende bod hebt uitgebracht, wordt het tijd om je paleisje ook helemaal van jou te maken. De meeste mensen leggen de focus bij de aankoop van een huis of het betrekken van een huurwoning op het gezellig maken van de woning zelf. Dat is ook logisch, want daar zit je vaak toch het meeste. De tuin is vaak als allerlaatste aan de beurt. Geen ramp natuurlijk, maar als je een beetje een klushuis hebt gekocht kan het daardoor wel jaren duren voordat je tuin aan de beurt is. Gelukkig kun je de meeste tuinen met een klein beetje aanpassingsvermogen al snel een persoonlijke touch geven. Daarvoor is niet heel veel nodig. Ben je benieuwd wat de trends zijn anno 2022 op het gebied van tuininrichting? Daar kunnen we heel kort over zijn: ga voor spullen die iets toevoegen aan je tuingenot. Een overkapping met sfeerverlichting, een hangmat in de boom of een tuinkleed bij je loungeset; succes gegarandeerd!

Trends voor mensen met groene vingers
Als je groene vingers hebt dan kun je er eigenlijk niet om heen: een moestuintje. Daarbij hoef je helemaal niet te denken dat je een hectare grond nodig hebt, zelfs op één vierkante meter kun je al best wat resultaat boeken. Ook als je alleen ruimte hebt voor wat potten, kun je al heerlijke groenten en fruit kweken. Een paar toppers die het altijd goed doen en waar je weinig ruimte voor nodig hebt zijn aardbeien, tomaten en zelfs aardappelen. Een andere trend voor mensen met groene vingers zijn bloemen. Hoe meer bloemen, hoe meer kleur en hoe vrolijker je wordt. Bloemen zijn bovendien broodnodig voor de biodiversiteit.

Trends voor mensen met iets minder groene vingers
Je tuin eigen maken kan natuurlijk ook zonder je handen vies te maken. Door te kiezen voor de juiste accessoires heb je je tuin in een handomdraai omgeturnd in een plekje waar je op een zonnige dag maar al te graag een boekje leest. Heb je een mooi bestraat plekje in je tuin? Daar kun je prima een prachtig tuinkleed van Merel in wonderland, de oosterse webshop voor huis en tuin op kwijt. Hang onder een overkapping nog zo'n mooie oosterse lamp op, en je hebt meteen een hele andere sfeer in je tuin. Alsof je op vakantie bent in je eigen tuin. Pas je tuinmeubilair ook aan op de sfeer die je met een tuinkleed en je verlichting creëert, dan maak je er echt een compleet plaatje van.

Alles in één stijl
Het wordt steeds meer een trend om je hele tuin in één stijl te houden. Maak dus een bewuste keuze, en pas daar al je accessoires op aan. Anders zit je straks met allerlei verschillende stijlen door elkaar. Dat kán mooi zijn, maar het kan ook snel een rommeltje worden.

Woonplein Limburg