De voordelen van een PVC vloer

De voordelen van een PVC vloer
Is je huis in Limburg toe aan een nieuwe vloer? In sommige gevallen kun je je huidige vloer nog redden en wat mooier maken, maar toch kiezen veel Limburgers ervoor om meer geld uit te geven. Ze kopen dan dus een nieuwe vloer, waarbij ze veel opties hebben. Zo kan een houten vloer mooi voor in je woonkamer zijn, maar helaas heeft het ook veel nadelen. Bij PVC vloeren is dat minder het geval, je zult dan juist kunnen profiteren van diverse voordelen. Daarom is het slim om zo’n vloer aan te laten leggen in je huis in Limburg, je ervaart dan namelijk de volgende pluspunten.

Milieuvriendelijk
Over het algemeen is de belangrijkste grondstof van PVC kunststofvloeren polyvinylchloride, een milieuvriendelijke en niet-toxische hernieuwbare hulpbron. Vergeleken met schadelijke stoffen zoals formaldehyde in houten vloeren, is de milieuprestatie van een strakke PVC visgraat vloer een absoluut voordeel.

Lichtgewicht
Het gewicht van de algemene PVC vloer is 2-3 kg / m2, wat minder is dan 10% van de gewone vloer. In hoogbouw heeft het onvergelijkbare voordelen voor het dragend bouwen en ruimte besparen. In een normaal huis speelt dit pluspunt dus niet echt een rol, maar het kan wel handig zijn als je in een flat woont in Limburg.

Hoge elasticiteit en slagvastigheid
De PVC vloer is zacht van textuur, heeft dus een goede elasticiteit en heeft een goed elastisch herstel onder invloed van zware voorwerpen, zodat het de slip om verwondingen van personeel aanzienlijk te verminderen, en het heeft ook goede stootschade aan zware voorwerpen. Het elastische herstel zal geen schade veroorzaken.

Geluidsabsorptie
De geluidsabsorptie van PVC vloeren kan 20 decibel bereiken. Daarom hoef je je geen zorgen te maken over het geluid van hoge hakken als je PVC kunststofvloeren moet gebruiken in stille omgevingen, zoals ziekenhuisafdelingen, bibliotheken, collegezalen, enz. Ook in huis zul je de voordelen van de geluidsabsorptie van dit materiaal ervaren.

Waterdicht
Het hoofdbestanddeel van PVC vloeren is polyvinylchloride, dus het is natuurlijk niet bang voor water. Zolang het niet lang wordt geweekt, zal het niet worden beschadigd door een beetje water. Hierdoor kun je best wat morsen voordat je nieuwe vloer daadwerkelijk schade oploopt, hier hoef je over het algemeen echt niet bang voor te zijn. Maak je dus geen zorgen als je een beker drinken per ongeluk laat vallen!

Veel verschillende kleuren
Een PVC vloer kan in vele kleuren en patronen worden verwerkt, zodat gebruikers een breder scala aan patronen kunnen kiezen en kunnen worden aangepast. Het hangt dus maar net af van je eigen smaak voor welke kleur je kiest als je een PVC kunststofvloer aanschaft voor in je huis in Limburg.

In dit artikel zijn al veel voordelen van de PVC vloeren genoemd, maar het grootste pluspunt ontbreekt eigenlijk nog: zo duur is zo’n vloer namelijk helemaal niet. Dit is vooral het geval als je de kosten van een PVC kunststofvloer vergelijkt met een houten exemplaar. Die is namelijk wel degelijk een stuk duurder, terwijl het ook nog eens mindere prestaties heeft dan een vloer van PVC.

Woonplein Limburg