Drie stappen voor het regelen van internet in je nieuwe woning

Drie stappen voor het regelen van internet in je nieuwe woning
Yes, je gaat binnenkort verhuizen naar je nieuwe woning! Je hebt veel te regelen: je moet een nieuwe huurder of koper vinden, je huis strippen, een verhuisbedrijf inschakelen (of je familie lief aankijken)… Maar in al die hectiek is het makkelijk om iets heel belangrijks te vergeten, namelijk: je internet abonnement! Hierbij drie stappen om internet te regelen in je nieuwe woning.

Bekijk wat er mogelijk is op je nieuwe adres
Ben je op dit moment tevreden over je huidige internet provider? Dan is het goed om te checken of je provider ook mogelijk is op je nieuwe adres. Dit doe je door middel van een internet postcodecheck. Het kan zijn dat je internetsnelheid hoger of lager uitvalt dan in je huidige woning. Misschien zijn er zelfs andere verbindingen mogelijk, bijvoorbeeld glasvezel. In dat geval kan je glasvezel providers vergelijken. Is je huidige provider niet beschikbaar, of wil je liever overstappen naar een andere aanbieder? Kijk dan op tijd naar andere mogelijkheden.

Geef bij je huidige provider aan dat je gaat verhuizen
Of je nou kiest om je pakket op te zeggen of mee te verhuizen - je provider moet op tijd weten dat je verhuist. Geef ten minste 3 weken van tevoren aan dat je gaat opzeggen of verhuizen.Let op: loopt je contract nog en is je provider op het nieuwe adres beschikbaar? Dan ben je verplicht het abonnement met je mee te verhuizen.

Bestel op tijd je nieuwe internet abonnement
Je hebt natuurlijk geen zin om zonder internet of tv te zitten. Zorg er daarom voor dat je op tijd je nieuwe abonnement bestelt. Het liefst 4 weken voor de verhuizing. Dan is je pakket op tijd geïnstalleerd en kun jij na al dat sjouwen heerlijk voor de tv ploffen.

Woonplein Limburg