3 tips voor het aankleden van je woonkamer

3 tips voor het aankleden van je woonkamer
Of je nu een huis heb gekocht of het tijd vindt voor een nieuwe look, je huis aankleden kan een hele opgave zijn. Allereerst is het natuurlijk ontzettend leuk, maar waar begin je? Allereerst is het belangrijk te bepalen wat je exact zou willen aanpassen en vervolgens wat de smaak of stijl is die je graag wilt toepassen in je woning. Het allerbelangrijkste, is dat je gestructureerd aan het werk gaat en stap voor stap uitwerkt wat je exact wilt aanpassen aan je woning. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je in je hoofd allerlei plannen hebt, die je in de praktijk helemaal niet kunt toepassen. Om je een eind op weg te helpen, hebben we 3 tips voor je op een rijtje gezet, die je helpen met het aankleden van je woonkamer.

Plan
Alles begint bij het maken van een plan, want zonder plan kun je je voorstellen dat het een onbegonnen opgave wordt. Het is immers niet verstandig direct te beginnen met het sausen van de muren, terwijl je nog niet exact weet hoe je de rest vorm wilt geven. Het is dus verstandig te beginnen met het maken van een moodboard voor je direct met alles begint te schuiven. Wil je een nieuwe bank, kast of tafelhaard kopen? Bepaal dan eerst of het wel past en nog belangrijker voor welke kleuren je kiest. Het maken van een moodboard is eigenlijk niets meer dan de blauwdruk van je inrichting. Hierop geef je aan met welke kleuren je wilt werken en welke stijl je graag wilt toepassen. Je kunt allerlei ideeën verzamelen uit woonbladen en internet en deze opplakken. Zo heb je in één overzicht helder wat het exact moet worden.

Stijl
Tijdens het maken van je moodboard, heb je in grote lijnen verzameld wat je nu exact wilt. Om het tot één geheel te maken, is het belangrijk te beginnen met de keuze voor één of twee basiskleuren. Dit zijn kleuren die je terug laat komen op je muren, vloer en meubels. Dit zijn vaak kleuren die zorgen voor rust in je interieur en niet enorm opvallen. Je kunt je voorstellen, dat het niet verstandig is te kiezen voor een felle kleur bank. Je dient dan alles in je interieur aan te passen op dit ene meubelstuk. Door te kiezen voor neutrale kleuren, kun je het geheel letterlijk kleur geven door het toevoegen van accessoires. Zo kun je kiezen voor een tafelhaard rond of prachtige kandelaar die zorgen dat jij het geheel wat extra sfeer en kleur geeft.

Indeling
Door je woonkamer op de juiste manier in te delen, zul je merken dat het geheel optisch een stuk ruimer oogt. Vooral wanneer je budget niet toereikend is of je meubels simpelweg nog in goede staat zijn, kan een nieuwe indelen van onze woonkamer al zorgen voor een compleet andere look en feel. Ze je bank eens aan de andere kant van de kamer en verplaats je sfeerhaard tafel naar de plek waar je bank stond. Je zult merken, dat dit direct een enorme positieve invloed heeft op het geheel en het net lijkt alsof je een complete nieuwe inrichting hebt.

Woonplein Limburg