Een nieuw huis? Een nieuwe school voor kinderen

Een nieuw huis? Een nieuwe school voor kinderen
Het kopen of huren van een nieuw huis is natuurlijk superleuk, maar dit heeft ook gevolgen voor iedereen binnen je gezin. Als je verhuist naar een nieuwe plek en je hebt kinderen, dan gaan je kinderen waarschijnlijk met een nieuwe rugzak naar een nieuwe school. Wat komt er nog meer kijken bij een verhuizing naar een nieuwe plek en waar houd je allemaal rekening mee als je gaat verhuizen? Wij gaan je er alles over vertellen, zodat jij ook goed voorbereid bent als jij gaat verhuizen.

Het zoeken van een nieuwe school
In de omgeving zijn vaak wel meerdere scholen te vinden, daardoor kan het handig zijn kinderen mee te laten kiezen naar welke school ze mogen gaan. Het is natuurlijk de bedoeling dat je kind zich goed voelt op deze plek, want als je kind zich goed voelt zal het snel nieuwe vrienden maken. Jij kan je kind altijd met de Burkely handtas naar school brengen, want zo heb je altijd bij je wat belangrijk is. Het kan ook handig zijn om een dagje proef te draaien, zo kan je kind voelen of het leuk is of juist niet. Vergeet niet dat het voor kinderen een hele stap is om te verhuizen en naar een nieuwe school te gaan.

Vriendjes achterlaten en opnieuw maken
In de oude woonplaats zal je kind vriendjes achterlaten en dat kan echt heel vervelend zijn, want daar hebben ze toch een band mee opgebouwd. De hele dag slepen ze hun schooltas met zich mee, om vervolgens bij een vriendje of vriendinnetje even wat te drinken. In een nieuwe woonplaats is het niet alleen belangrijk dat het kind zich ook thuis voelt, maar nog veel belangrijker is het opbouwen van nieuwe vrienden. Soms kan dit even duren, daarom is het belangrijk je kind een luisterend oor te bieden.

Een veilige haven is belangrijk
Het is belangrijk dat het nieuwe huis een veilige haven wordt, dat heeft namelijk een positieve werking op je kind. Misschien is het mogelijkheid je kind een leuk kleurtje voor aan de muur in zijn of haar kamer te laten kiezen, zodat ook dit een plek is waar hij of zij lekker kan spelen. Voor jezelf is het ook belangrijk dat je nieuwe huis een veilige haven is, want als jullie je allemaal op gemak voelen dan voelt niemand zich alleen en eenzaam.

Reden van een verhuizing
Soms ga je verhuizen naar een ander dorp of juist een stad, omdat dit voor de reisafstand van je werk heel belangrijk is. Het kan ook zo zijn dat jij gaat verhuizen, omdat je niet kunt aarden in het dorp of in de stad waar je woonde. Er zijn zo nog talloze redenen te bedenken, waardoor je gaat verhuizen. Het is misschien niet handig om ieder half jaar te gaan verhuizen, want hier zal niemand zich echt lekker bij voelen. Maak, daarom altijd een weloverwogen besluit al voor je begint met inpakken.

Woonplein Limburg