Een nieuwe keuken? dit zijn mooie luxe toevoegingen

Een nieuwe keuken? dit zijn mooie luxe toevoegingen
Steeds vaker worden keuken, tuin en woonkamer als een geheel gezien. Niet meer gescheiden door muren of ramen maar in elkaar overlopen als een geheel. Zo is een woonkeuken vaak het middelpunt van het sociale leven in huis. Je ontmoet er de gezinsleden aan het begin van de ochtend en deelt er na afloop van een werkdag de gebeurtenissen met elkaar. Toch is onze tijd kostbaar en staan onze agenda’s overvol met allerhande afspraken en activiteiten. Daarom is het voor veel mensen belangrijk dat de keuken optimaal en comfortabel is ingericht zodat we daar optimaal van onze spaarzame tijd kunnen genieten. Een aantal luxe toevoegingen zorgen ervoor dat het verblijf in de keuken en de daarop volgende maaltijd elke dag een feest is. Wie even met een tijdmachine vijftig jaar terug in de tijd gaat, zal daar naast een gasfornuis en een elektrische mixer weinig luxe apparatuur hebben aangetroffen. Dat is tegenwoordig wel anders. Een keuken aanschaffen en inrichten is beslist geen makkelijke opgaaf. Je hebt enorm veel keuze in materiaal, apparaten, verlichting en hoe de boel in te richten.

Luxe toevoegingen
Daarbij zijn veel innovatieve mogelijkheden over komen waaien van de professionele keukens in restaurants. Vaak wordt als eerste gedacht om definitief afscheid te nemen van het koken op gas. Veel Nederlanders hebben hierin versneld een beslissing genomen toen de gasprijzen naar astronomische hoogtes stegen. Een voor de hand liggende keuze is dan inductie koken. Veel mensen verwarren inductie koken met elektrisch koken. Daarom leggen we het verschil hier nog even uit. Het verschil bij elektrisch koken is dat niet de plaat warm wordt, maar alleen de bodem van de pan. Er zit namelijk een elektromagnetisch veld in de kookplaat die actief wordt als de pan op de plaat wordt gezet. Door mooie afdekplaten inductiekookplaat te kiezen of een mooie achterwand op maat geef je de keuken zo precies je eigen touch die uniek is. Zo is een glasplaat keuken niet alleen functioneel omdat het de kookspetters opvangt je kunt zo’n glasplaat heel persoonlijk maken door er eentje te kiezen met een print of bijvoorbeeld een eigen vakantiefoto. Hoe mooi en uniek is dat!

Misverstand
Het is een misverstand dat koken op inductie duur is. Het is juist tegenwoordig veel goedkoper dan gas of keramisch. En omdat de inductieplaat op stroom werkt, kun je de stroom zelf helemaal duurzaam opwekken met je eigen zonnepanelen. Op de lange termijn zijn duurzame energiebronnen goedkoper, dus dat geldt zeker van inductie.

Extra luxe toevoegingen
Ben je toch bezig met een make-over van je keuken denk dan ook aan vervanging van die oude energie vretende vrieskist of koelkast. Kijk dan goed naar een groen energielabel dat bespaart je een hoop op je energierekening. Andere comfortabele opties zijn Quooker kranen, maar ook een ingebouwde airfryer is tegenwoordig al mogelijk. Of wat te denken van een Amerikaanse koelkast met een breedte van meer dan een meter, die ruimte biedt voor al je diepvriesproducten, verse groenten en fruit, en koelkastproducten. Maak het geheel af met mooie energiezuinige ledverlichting dan is je kookpaleis pas helemaal een plaatje.

Woonplein Limburg