Genieten van je tuin op een gezonde manier

Genieten van je tuin op een gezonde manier
Ben je een echte tuinier? Dan heb je waarschijnlijk al plannen gemaakt om je tuin nog mooier te maken. Als je doel is een perfecte tuin te creëren, is het goed om te weten dat een perfecte tuin niet bestaat. Probeer daarom dat idee los te laten en leg de focus daarentegen op het creëren van een gezonde tuin waarvan je kunt genieten. Om dit te kunnen doen, zul je aan een aantal zaken moeten denken. Hoe ga je je tuin inrichten? Welke planten en bomen wil je in de tuin hebben? Wilde je al heel graag een pruimenboom kopen of toch liever een appelboom? En hoe ga je deze onderhouden. Bij een gezonde tuin komen namelijk ook genoeg ziekten en plaagdieren bij kijken. Wil je meer weten over het creëren van een gezonde tuin? In dit artikel lees je hier meer over.

Creëer een basis voor je tuin
Het is belangrijk een goede basis te hebben voor je tuin. Dit betekent een gezonde bodemleven hebben. Tijdens het tuinieren voedt je namelijk de bodem en niet de planten. Bij een onrijpe bodemleven zullen de planten niet goed genoeg groeien of zullen ze sneller doodgaan. Om een rijpe bodemleven te bevorderen, is het een goed idee organische hulpmiddelen toe te voegen aan de grond, zoals compost. Compost is een hoop overblijfselen van de afval uit de tuin of keuken. Wanneer deze samenkomen en met elkaar worden verteerd, kan dit toegevoegd worden aan de grond die ervoor zullen zorgen dat de grond weer tot leven komt. Wil je daarom kersenbomen kopen en planten, zorg eerst voor je bodem.

Verwelkom je gezonde tuin
Wanneer het weer warmer wordt, komt natuurlijk van alles in de tuin weer tot leven. Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen een gezonde tuin te verwelkomen: • Probeer van chemische tuin hulpmiddelen af te blijven. Met chemische meststoffen kun je sneller een groene tuin creëren. Echter, is dit niet een gezonde manier om een tuin te onderhouden. • Insecten in je tuin krijgen, is wat je wilt bereiken in een gezonde tuin. Insecten bestuiven namelijk je bloemen en bestrijden schadelijke diertjes. • Een gezonde tuin trekt ook meer vogels en kleine zoogdieren aan. Maak het ook voor hen gezellig. Hang daarom een aantal nestkastjes op en plaats een aantal voederbakken.

Kortom, van een gezonde tuin genieten kun je doen door een goede basis te creëren en oog te hebben voor de natuur.

Woonplein Limburg