Het gebruik van hanglampen in uw huis

Het gebruik van hanglampen in uw huis
Er zijn veel verschillende, en verschillend uitziende, verlichtingsarmaturen die hanglampen worden genoemd. De meest elementaire hebben een enkele gloeilamp gemonteerd basis omhoog, binnen een bol of onder een open kap of open reflector. Maar ook lantaarns, armaturen die bollen op de voet nemen - zoals kroonluchters - en veel van de verschillende koppen voor track lights behoren tot de familie.

Hoe gebruiken we hanglampen?
Er zijn heel wat verschillende manieren waarop wij hanglampen gebruiken. Hanglampen worden gebruikt voor algemene verlichting, gebieds verlichting en taakverlichting. We gebruiken ze in onze inkomhallen, trappenhuizen, eetkamers, keukens, slaapkamers en familiekamers - zelfs op onze veranda. We gebruiken hanglampen om smalle gangen te verlichten, om onze foto's, schilderijen en beelden te benadrukken en om een fontein te laten schitteren. Hanglampen, in een of andere vorm, zorgen vaak voor de verlichting die we bijna overal in onze huizen nodig hebben.

Hanglampen voor algemene verlichting
Een glazen hanglamp kan worden gemonteerd als de centrale armatuur in bijna elke kamer. Of één of meer kunnen worden gebruikt om een gang of hal te verlichten. Wanneer een hanglamp wordt gebruikt als veranda verlichting, zorgt hij voor de algemene verlichting van die veranda. Een aantrekkelijke eigenschap van hanglampen, wanneer ze worden gebruikt voor algemene verlichting, is dat veel van deze armaturen zijn ontworpen om ten minste een deel van het licht omhoog te werpen, op het plafond. Als dat licht zich over het plafond verspreid en naar beneden wordt gereflecteerd, helpt het ons natuurlijk om meer van de kamer of de gang te zien. Maar het helpt ons ook de kamer of gang zelf te zien. Het laat ons de randen en hoeken van de ruimte zien, waardoor we een beter gevoel krijgen van waar we zijn, en van de manieren waarop we er het beste in kunnen passen en ons door die ruimte kunnen bewegen.

Verlichting van een ruimte
Het belangrijkste verschil tussen terreinverlichting en algemene verlichting is dat terreinverlichting slechts een deel van de ruimte verlicht. Zij kan een deel van de algemene verlichting aanvullen of verschaffen, maar doet op zichzelf niet het hele werk. Een voorbeeld is een lamp boven een tafel aan de zijkant van de kamer. Een ander voorbeeld zijn de "hoeklampen" die huiseigenaren in Victoriaanse tijden soms in sommige kamers installeerden, vooral als die kamers groot waren of bedoeld om mensen te ontvangen. Dit kunnen een paar wandkandelaars zijn, maar het kunnen ook hanglampen zijn, gemonteerd op een afstand van bijvoorbeeld drie of vier meter van elke muur.

Pendelarmaturen voor de verlichting van uw werkgebieden
Een van de waardevolle dingen van een bamboe hanglamp is dat deze het licht van het plafond naar beneden brengt en het dichter bij uw aanrecht of tafel of favoriete stoel brengt, of waar u het ook nodig hebt. Zoals dit impliceert, kunnen hanglampen zeer nuttig zijn voor taakverlichting.

We zijn gewend om hanglampen boven toonbanken en tafels te gebruiken
Maar wat als je weinig ruimte hebt op je nachtkastje, of gewoon liever geen tafel naast je bed hebt? Met een hanglamp kunt u toch voldoende licht hebben om te lezen of een andere taak uit te voeren.In uw keuken, als u een eiland of een schiereiland hebt zonder bovenkastjes als onderdeel van uw aanrecht, kunnen een of meer hanglampen zoveel licht geven als u nodig hebt zonder uw werkgebied te verstoren. Tegelijkertijd kunnen deze lampen bijdragen aan de algemene verlichting in de kamer.

Woonplein Limburg