Hoe doet Limburg het op het gebied van zonnepanelen?

Hoe doet Limburg het op het gebied van zonnepanelen?
Limburg is een geweldige provincie om te kiezen voor zonnepanelen. In dit artikel bekijken we dan ook welke voordelen er zijn voor inwoners van deze provincie, waar je aan moet denken bij het uitkiezen van een zonnepanelen installateur, en meer.

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Limburg?
Ongeacht waar je in Nederland woont zijn zonnepanelen een goede manier om energie te besparen en dus ook je energierekening te drukken. Iets dat momenteel erg belangrijk is, vanwege de torenhoge energieprijzen waar we allemaal mee te maken hebben.

Als inwoner van Limburg zijn er nog een aantal redenen om te kiezen voor zonnepanelen. Ten eerste zitten er top aanbieders, zoals Zonnemarkt, die jouw woning tegen scherpe prijzen en met behulp van professioneel advies kunnen voorzien van de juiste zonnepanelen. Alles wordt door dit bedrijf voor je geregeld, van het kennismakingsgesprek tot het aanvragen van subsidies.

Het krijgen van subsidies is iets waar je als inwoner van Limburg momenteel van kunt profiteren, want de gemeente Limburg doet haar best om het gebruik van natuurlijke energie zo veel mogelijk te stimuleren. Naast landelijke subsidies, waaronder het BTW 0-tarief, kun je dus ook aanspraak maken op lokale voordelen. Limburg doet het dus behoorlijk goed op het gebied van zonnepanelen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Mocht het inmiddels zijn gaan kriebelen en zie jij het wel zitten om de mogelijkheden te verkennen voor jouw woning in een van de mooiste provincies van ons land. Dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken.

De eerste stap is het verkennen van de mogelijkheden, want niet iedere woning is even geschikt. Zonnepanelen installeren is nauwkeurig werk, en je wil natuurlijk precies weten wat de opties zijn voor jouw dak, wat voor opbrengst je kunt verwachten en hoe de installatie in zijn werk gaat. Meestal is het installeren van zonnepanelen binnen één dag geregeld, waarna je dus al meteen kunt profiteren van de door jou verkregen duurzame energie.

Hieronder de stappen op een rij:
● Gratis adviesgesprek, bij jou thuis in Limburg of telefonisch. Ook subsidiemogelijkheden worden besproken, evenals het rendement ● Het wel (of niet) goedkeuren van de offerte ● Zonnepanelen bestellen, dit hoef je overigens niet zelf te doen ● Afspraak maken voor de installatie ● De installatie zelf, wat meestal binnen één dag gebeurd is ● Direct gebruik maken van zonne-energie na de installatie ● Na 5 dagen kun je ook via de app alles in de gaten houden

De app is een mooie manier om zelf in de gaten te houden of de zonnepanelen goed functioneren. Je ziet ook meteen de opbrengst per paneel, want het is natuurlijk erg leuk om te zien hoeveel energie er is opgewekt.

Handige online tools
Als je graag eerst zelf wat mogelijkheden online wil opzoeken, dan zijn er een aantal handige tools. Zo is er bijvoorbeeld de energiesubsidiewijzer van de overheid, evenals de duurzaamheidskaart die speciaal is ontwikkeld door de gemeente Limburg voor het aanmoedigen van zonnepanelen installaties.

Op deze zonnekaart vind je veel informatie over de geschiktheid van zonnepanelen voor woningen in een specifiek gebied. Ook handig als je een leuke koopwoning op het oog hebt in het Zuid-Oosten van ons land.

Woonplein Limburg