Hoe koop je de beste terrasverwarmer?

Hoe koop je de beste terrasverwarmer
Een terrasverwarmer straalt warmte uit om tijdens de herfst- en wintermaanden een behaaglijke omgeving te creëren bij koud weer. Terrasverwarmers zijn geweldige buitenaccessoires die dienen om een uniek decoratief element aan je buitenopstelling toe te voegen. Een buitenverwarmer produceert warmte en een beetje gloed en zorgt voor een warme sfeer voor gasten, zelfs tijdens de koudere herfst- en herfstmaanden. Er zijn meerdere soorten terrasverwarmers. Koop de beste terrasverwarmer met behulp van dit artikel!

Tafel
Tafelverwarmers zijn klein van formaat en kunnen worden beschouwd als miniatuurversies van elektrische en propaangasverwarmers. Dit soort kachels zijn gemakkelijk draagbaar en transporteerbaar. Propaangasmodellen hebben een compartiment waarin een propaantank discreet kan worden bewaard en produceren niet meer dan 30.000 BTU's, waardoor ze zeer geschikt zijn voor kleine ruimtes zoals balkons.

Hangend
Een hangende terrasverwarmer is bedoeld voor montage aan het plafond. Dit type model is ideaal in compacte ruimtes, zoals een afgesloten prieel of veranda. Vanwege het handige formaat blijken hangende terrasverwarmers een veelzijdig buitenapparaat te zijn dat niet veel ruimte inneemt langs tafelbladen, vloeren en muren. De meeste hangende terrasverwarmers worden elektrisch aangedreven en variëren in vermogen van minder dan 10.000 BTU tot 30.000 BTU.

Staand
Een staande terrasverwarmer past door zijn rechtopstaande profiel en strakke silhouet in veel omgevingen. Verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, een staande terrasverwarmer is vaak draagbaar en wordt op ware grootte geleverd, met meestal een compartiment aan de basis voor een brandstoftank. Staande terrasverwarmermodellen werken doorgaans met een gemiddelde van 40.000 BTU's.

Opbouw
Een opbouw terrasverwarmer wordt over het algemeen aan een muur bevestigd en is bedoeld voor permanent gebruik. Deze ruimtebesparende modellen nemen geen extra vloeroppervlak in beslag, waardoor er voldoende ruimte overblijft voor meubels en gasten. Een opbouw terrasverwarmer is ideaal in kleine ruimtes zoals een serre, veranda of vlonder.

Brandstof
Terrasverwarmers kunnen op meerdere manieren gebruikt worden, dit hangt namelijk af van de brandstof. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor aard- en propaangas, maar ook voor infraroodwarmte en elektrisch. Hieronder lees je over alle vier soorten brandstof het een en ander.

Elektrisch
Elektrische kachels hebben weinig tijd nodig om op te warmen. Met behulp van een stopcontact zijn verwarmers op elektriciteit uiterst handig en vereisen zelden professionele installatie. Elektrische kachels zijn milieuvriendelijk en produceren geen uitstoot in de lucht. De gemiddelde levensduur van een terrasverwarmer elektrisch is gemiddeld zo'n 5.000 uur.

Infraroodwarmte
Infraroodwarmte is een efficiënte vorm van warmte omdat de warmte wordt geabsorbeerd en opgesloten in de omringende objecten, in plaats van door de lucht. De warmte die in objecten wordt opgenomen, wordt langzaam afgegeven aan de lucht.

Propaangas of aardgas
Propaangaskachels vereisen geen professionele installatie en zijn draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. Verwarmingstoestellen op propaangas werken tegen hogere kosten omdat propaantanks, die de verwarmingseenheid van brandstof voorzien, regelmatig moeten worden vervangen. Aardgaskachels zijn vaste armaturen die niet draagbaar zijn. Ze zijn aangesloten op een vaste gasleiding, waardoor gebruikers niet regelmatig brandstoftanks hoeven te vervangen. Terrasverwarmers op aardgas zijn bovendien milieuvriendelijker dan die op propaangas, al hebben ze wel een professionele installatie nodig.

Woonplein Limburg