Hoe organiseer je een BBQ voor een grote groep?

Hoe organiseer je een BBQ voor een grote groep?
Tijdens de warme dagen is het heerlijk om BBQ’s te organiseren. Je hebt daarom besloten om een hoop mensen uit te nodigen om te laten zien hoe goed en lekker het eten van jouw barbecue is. Maar voor veel mensen eten maken is niet zo snel gezegd als gedaan. Daarom geven wij jou in dit blog een aantal handvatten om een leuke barbecue te organiseren!

Kies de juiste barbecue
Je wilt veel mensen uitnodigen om te genieten van jouw eten, want de zomer staat in het teken van gezelligheid, lekker eten en genieten, toch? Bij een barbecue waar heel veel magen gevuld moeten worden, is een grote barbecue natuurlijk onmisbaar. Zo kun jij op een sneller tempo meer eten maken. Heb je er niet zo’n zin in om veel geld uit te geven aan een barbecue? Dan kun je ook creatief zijn en wellicht een aantal barbecues lenen van mensen uit jouw omgeving. Het is dan misschien wel slim om wat hulp te vragen, zodat je niet in je eentje al het eten in de gaten moet houden. Dus vraag je broer, nicht of oom om jou lekker te vergezellen achter de barbecue!

Meubelen
Al het eten moet natuurlijk wel ergens neergezet worden. Als je een lopend buffet van jouw barbecue wilt maken, zal het erg helpen om een buiten tafel neer te zetten zodat iedereen zelf zijn maaltijd kan samenstellen. Dit geeft jou meer overzicht en als iets op is, kun je het gemakkelijk aanvullen. Slecht weer wil je natuurlijk liever voorkomen, maar onverwacht kan het warme weer toch omslaan. Jouw lekkere eten wil je natuurlijk niet laten verpesten door de regen, dus is een tent die het eten en de barbecue beschermt ideaal. Je kan daarom een grote partytent kopen of huren om goed voorbereid te zijn op slecht weer.

Barbecueën is leuk, maar het is een grote klus waar je veel voor nodig hebt.
Zorg daarom dat je een goede barbecue hebt die groot genoeg is voor de hoeveelheid eten die je wilt gaan maken. Ook is het slim om genoeg ruimte te hebben waar jij het eten op kunt plaatsen. Nu nog een lekker muziekje, een hoop gasten en het feest kan beginnen. Heb jij nog meer meubelen nodig om jouw barbecue een groot succes te maken? Neem dan vooral een kijkje op de site van Fonteyn!

Woonplein Limburg