Huis inrichten

Huis inrichten
Als je net een huis of een appartement ben betrokken, ben je waarschijnlijk druk met de inrichting. Het inrichten van een huis is een tijdrovende maar inspirerende klus. Hoe komen je meubels het beste tot hun recht? Wat is een praktische indeling van de woonkamer? Waar komt de hobbykamer? En welke kleur gaat er op de muur? Als je eenmaal een indeling hebt gemaakt en de grote meubels staan op hun plek, is het tijd voor de decoratie. Dit is weer een heel hoofdstuk op zich! Als je geen idee hebt waar je moet beginnen met het decoreren van je huis, ben je niet de enige. Gelukkig hebben wij wat nuttige tips voor je op een rijtje gezet.

Decoratie die bij jou past
Bij decoratie kun je denken aan wanddecoratie, planten, vloerkleden, beeldjes of een mooie lamp. Bedenk welke kleuren er goed passen bij jouw huis, welke kleuren komen vaak terug in de meubels die je hebt staan? Probeer daar iets passends bij te vinden. Als je houdt van aardetinten kunt je bijvoorbeeld een jute vloerkleed kopen, dit geeft een fijn mediterraan effect. Probeer ook niet alles in dezelfde kleur te doen. Heb je bijvoorbeeld veel terracotta in je huis, denk dan eens aan mosgroen als kleur voor je decoraties, die steekt er mooi bij af zonder te vloeken.

Lichte kleuren voor kleine ruimtes
Als je een kamer hebt met een laag plafond, of een kleine kamer met weinig natuurlijk licht dan is het verstandig om je decoraties en je muren zo licht mogelijk te houden. Hoe donkerder de kleur die op je muur zit, hoe kleiner de kamer zal ogen. Als je toch een andere kleur dan wit op je muur wil, denk dan eens aan eigeel of zacht oranje, dit zijn kleuren dit je kamer niet direct opvullen maar wel een unieke tint geven.

Een minimalist? Geen punt!
Als jij houdt van weinig poespas in je huis, het liefst geen beeldjes of planten wil omdat je dit rommelig vindt ogen, denk dan eens aan een rustigere manier om je huis te decoreren. Dit kan bijvoorbeeld door een wandkleed, poster, of vloerkleed. Kies wel een vloerkleed dat past bij de omgeving. Als je bijvoorbeeld een ronde tafel hebt, leg er dan ook een rond vloerkleed onder. Dit oogt natuurlijk een stuk beter dan een vierkante! Zo kun je ook als minimalist je huis nog een eigen persoonlijkheid geven.

Foto’s als persoonlijk aspect
Als je veel foto’s maakt heb je waarschijnlijk al een flinke verzameling. Wellicht zitten sommige van je foto’s netjes in een album, maar de kans is ook groot dat er een aanzienlijk deel verdwenen is in schoenendozen of überhaupt nooit is afgedrukt. Dit is zonde! Een manier om je huis te decoreren die het direct een hele persoonlijke tint geeft is door je foto’s te laten afdrukken en ze aan je muur te hangen of in lijstjes neer te zetten op een bijzettafeltje. Zo kun je altijd makkelijk even kijken naar de mooie momenten en geliefden in jouw leven.

Woonplein Limburg