In 3 eenvoudige stappen naar een nieuwe loungeset voor in je tuin

In 3 eenvoudige stappen naar een nieuwe loungeset voor in je tuin
Je tuin is niet compleet zonder een loungeset. Ondanks het feit dat we in Nederland natuurlijk het grootste deel van de tijd binnen zitten, is het wel prettig om in de maanden dat de temperatuur het toelaat, we optimaal kunnen genieten in onze tuin. Omdat het vooral in de winterperiode een goed moment is om je voorzichtig bezig te houden met het inrichten van de tuin, hebben wij een aantal praktische tips voor het uitzoeken van een nieuwe loungeset. Vooral wanneer het je eerste is, is het extra belangrijk dat je goed weet wat je zoekt. Daar waar het een flinke investering is, wil je er natuurlijk wel zo optimaal mogelijk van kunnen genieten.

De plek voor je loungeset
Het kan heel goed zijn dat je ervoor kiest om niet alleen een nieuwe loungeset aan te schaffen, maar dat je direct voornemens bent om je volledige tuin aan te pakken. De kans is dan vrij groot dat je ook je huidige indeling op de schop gooit. Waar je wellicht je tuinset eerst aan de ene kant van de tuin had staan, is de kans groot dat deze nu een andere plek krijgt. Dat kan zijn omdat het zo beter uitkomt, maar ook het aantal zonuren kan een belangrijke rol spelen. Kies je voor een overkapping met tuinbank of bijpassende loungeset, dan is het belangrijk te kijken naar het juiste formaat. Wil jij weten hoe je ervoor zorgt dat je een loungeset koopt die perfect is qua formaat? Wij vertellen het je hieronder.

Het formaat loungeset
Op het moment dat je je zoektocht bent gestart en een loungeset kopen gaat, is het belangrijk vooraf te bepalen welke afmeting deze ongeveer zou moeten hebben. Een te kleine valt in het niet bij je tuin en een te grote kan ervoor zorgen dat je praktisch gezien niet voldoende ruimte (meer) overhoud. Wat dus verstandig is om te doen, is om voor jezelf te visualiseren waar je de loungeset ongeveer zou willen hebben in je tuin. Desnoods plak je dit gedeelte af met tape, zodat je kunt zien hoe het in werkelijkheid staat. Dit zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van wat je ervan kunt verwachten. Stel dat je de loungeset onder je overkapping wilt hebben, dan is het niet handig te kiezen voor een variant die te groot is.

Bepaal je stijl
Nadat je weet welke stijl je mooi vindt, is het tijd te bepalen voor welke stijl je kiest. Afhankelijk van je stijl kun je gericht op zoek. Een stijl die vooral populair is, is de welbekende ´Ibiza tuin´, zijn houten loungesets, maar ook rotan doet het nog altijd ontzettend goed. De stijl is immers bepalend voor de volledige look en feel van je tuin. Daar waar een loungeset natuurlijk een prominente plek inneemt, is het wel prettig te kiezen voor een stijl die bij de rest van het geheel past. Ben je iemand die regelmatig de indeling en ook stijl van de tuin veranderd, dan kun je beter kiezen voor een neutrale kleur. Zo weet je namelijk ook zeker dat je loungeset tot in lengte van jaren kan worden ingepast in de rest van het geheel.

Woonplein Limburg