Je huis inrichten in 3 eenvoudige stappen

Je huis inrichten in 3 eenvoudige stappen
Ons huis, de plek waar we ons fijn willen voelen en waar het veilig en vertrouwd is. Niet voor niets is het voor veel mensen ontzettend belangrijk dat een huis niet alleen praktisch, maar ook sfeervol ingericht is. Hierbij kun je denken aan de meubels, accessoires, maar ook de verdere aankleding zoals de vloer en raambekleding. Omdat het niet gek is dat je na verloop van tijd toe bent aan iets anders, hebben wij een aantal praktische tips, waarmee je je huis in 3 eenvoudige stappen (opnieuw) kunt inrichten. Wat je vaak ziet, is dat mensen allemaal nieuwe spullen halen, terwijl je ook met je huidige accessoires en meubels, vaak al een heel eind komt. Dus kan jouw interieur wel een nieuwe look gebruiken? Dan zijn deze tips zeker een must om te lezen.

Maak een plattegrond van je woning
Je hoeft niet op de centimeter nauwkeurig een plattegrond te maken, maar in grote lijnen is wel handig. Zorg er overigens wel voor dat je dit op schaal doet, zodat je bij het denkbeeldig herinrichten van je woning, wel exact kunt zien wat wel of niet past. Meet je woonkamer daarom ook op en zorg dat je een schets maakt die op schaal is. Doe dit vervolgens ook met je meubels, zodat je als het ware een aantal ‘losse’ stukjes papier hebt, die op schaal zijn en waarmee je kunt schuiven. Op deze manier kun je je woonkamer opnieuw indelen en kun je kijken of de bank bijvoorbeeld aan de andere kant van de woonkamer past.

Kijk wat je naast je woonverzekering niet meer gebruikt
Het kan heel goed zijn dat je tijdens het opnieuw inrichten van je woning tot de conclusie komt dat bepaalde items overbodig zijn geworden. Verstandig is dan om deze weg te doen, zodat je ruimte maakt voor iets nieuws. Schaf je bijvoorbeeld een volledige nieuwe inboedel aan, dan is online je woonverzekering vergelijken om te kijken of de dekking nog wel voldoen is, wel een verstandige keuze. Het is natuurlijk zonde dat je straks te maken krijgt met bepaalde schade en je uiteindelijk niet volledig krijgt uitgekeerd van je verzekeraar. Gelukkig is het aanpassen eenvoudig en vaak ook snel online te regelen, zodat je met een onbezorgd gevoel op je nieuwe bank kunt genieten van een goede film of serie.

Ga aan de slag met je accessoires
In veel woonkamers zien we dat de verschillende accessoires al tijden op dezelfde plek staan en ook in dezelfde samenstelling. Om ervoor te zorgen dat je het geheel een frisse look geeft, is het aan te raden om alle accessoires te verzamelen en te kijken of je misschien wat nieuwe setjes kunt maken. Je zult zien dat deze nieuwe look en feel zorgt voor een hele andere uitstraling van je woonkamer. Vergeet uiteraard niet zoals ook eerder genoemd via Pricewise je verzekeringen te vergelijken en waar nodig aan te passen, zodat je zeker weet dat je goed verzekerd bent. Je wilt natuurlijk niet dat je straks bij brand of waterschade maar een deel vergoed krijgt door je verzekeraar.

Woonplein Limburg