Help! Welke kleur keuken moet je kiezen

H1: Help! Welke kleur keuken moet je kiezen?

Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken hoort ook het kiezen van een kleur. Gelukkig is het selecteren van de juiste kleur een fluitje van een cent, met dit handige stappenplan. Zo geniet jij in jouw nieuwe stek van een droomkeuken, die perfect past bij je eigen smaak en je woning. H2: Stappenplan kleur kiezen voor de keuken In dit stappenplan vertellen we precies hoe je de perfecte kleur kiest voor jouw nieuwe keuken. Ideaal als je twijfelt tussen twee kleuren of als je last hebt van keuzestress.

H3: Stap 1: Doe inspiratie op

Begin met het opdoen van inspiratie. Snuffel online op zoek naar keukens die je aanspreken of blader door woonmagazines. Verzamel zoveel mogelijk afbeeldingen van keukens die je mooi vindt of van bepaalde elementen. Denk aan een werkblad van een bepaald materiaal, de kleur van een kraan en/of een specifieke achterwand die je aandacht heeft getrokken.

H3: Stap 2: Maak een moodboard Maak vervolgens van al deze inspiratiebeelden een moodboard. Je kunt dit zowel online doen, als met lijm en papier. Een moodboard is erg leuk om te maken en je hoeft niet bang te zijn dat je iets fout doet. Het enige waar je aan moet denken is het gebruiken van de elementen, kleuren en materialen die jou aanspreken.

H3: Stap 3: Vraag een kleurstaal aan Nu je beter weet wat je voorkeuren zijn, is het tijd voor een kleurstaal aanvragen. Zo kun je kijken of een bepaalde kleur past bij de ruimte waar de keuken moet komen of een vloer die er al ligt. Ook is het makkelijker om een kleur te kiezen, door meerdere kleurstalen met elkaar te vergelijken. Vraag bij voorkeur kleurstalen aan van oppervlakten die het meest opvallen, zoals het werkblad en/of de fronten van kastjes.

H3: Stap 4: Keukenstijl selecteren Aan de hand van je eigen moodboard en kleurstalen is het makkelijk om een bepaalde keukenstijl te kiezen. Welke stijl valt het meeste op? Zijn er materialen die je vaak hebt gekozen? Welke kleuren vind je mooi? Als je veel verschillende kleuren hebt staan op je moodboard, kijk dan naar de overeenkomsten. Misschien houdt je erg van lichte kleuren of juist van een felle accentkleur. Dankzij dit moodboard krijg je een visueel beeld en ben je een stapje dichter bij het kiezen van de uiteindelijke kleur voor jouw nieuwe keuken.

H3: Stap 5: Een kleur kiezen voor je keuken Dankzij de vorige vier stappen weet je precies welke stijl keuken je wil, welke kleuren je mooi vindt en welke kleur werkbladen passen bij de ruimte. Je hebt nu genoeg informatie om een keuken te selecteren op www.superkeukens.nl. Via de handige keukenplanner kun je jouw keuze helemaal fine-tunen, zodat je precies weet hoe je keuken er straks uit komt te zien. Hier kun je ook spelen met de opstelling, keukenapparatuur toevoegen en je keuken voorzien van accessoires. In dit artikel vind je overigens leuke inspiratie voor vergeten accessoires, om je keuken tot in de puntjes te stylen naar jouw wensen.

Woonplein Limburg