Kun je alle soorten raamdecoratie automatiseren?

Kun je alle soorten raamdecoratie automatiseren?
Een smart home is geen visie van de toekomst meer. Jouw smartphone werkt met Siri of de Google Assistent zonder hiervoor extra te betalen. Je kunt oude apparaten in huis ‘slim’ maken met een plug die je op afstand kunt bedienen. Daarnaast zijn er veel functies uit domotica voor de zorg nu ook beschikbaar én betaalbaar voor consumenten. Hoe werkt dit eigenlijk met raamdecoratie, kun je gordijnen ook eenvoudig automatiseren?

Hey Google, open de gordijnen!
Licht uit, spot aan. Met huisautomatisering ben jij de regisseur van je eigen huis. Een Nest Mini koop je voor een paar tientjes en de Google Assistent is gratis te gebruiken. Dat is leuk om het weerbericht op te vragen maar hoe werkt dit samen met andere slimme apparatuur in huis? Je kunt via een centrale router zoals de TaHoma Switch meerdere apparaten van diverse fabrikanten met elkaar laten communiceren. Zo vraag je aan de Nest luidspreker om de Hue lampen in te schakelen met 50 procent helderheid. En de gordijnen op de slaapkamer mogen dicht terwijl je de raamdecoratie in de huiskamer opent. De thermostaat zet je een graadje hoger en dit alles zonder uit je stoel te komen. Er kan zoveel dat het overweldigend kan zijn, laten we ons daarom even beperken tot raamdecoratie.

Zo werkt Poweredblinds raamdecoratie
Slimme gordijnen behoren naast slimme verlichting tot de meest populaire soorten huisautomatisering. Deze technologie komt voort uit domotica, dit is een naam voor automatisering gericht op mensen met een zorgbehoefte. Iemand die ziek in bed ligt en met spraakbediening de gordijnen kan openen bijvoorbeeld, of de verlichting in automatisch in laten schakelen als de zon onder gaat. Ook bij jou thuis kun je kiezen voor trendy gordijnen met ingebouwde automatisering. Poweredblinds is een zeer veelzijdige optie met een samenhangend design. Zo kun je in de huiskamer duo rolgordijnen hangen en op de slaapkamer jaloezieën met een eenduidige uitstraling.

Naast rolgordijnen, plissegordijnen, jaloezieën of vouwgordijnen is een belangrijk onderdeel van slimme raamdecoratie de gordijnrails ofwel motorbuis. Door een klein motortje met accu op de gordijnrails te bevestigen hoef je niet meer aan touwtjes te trekken. Er zijn opties voor bestaande gordijnen maar die werken niet altijd even goed. Poweredblinds is een volledig systeem waar elektrische aansturing reeds geïntegreerd is, moederbedrijf Somfy maakt de hardware en software.

Alles op elkaar afgestemd
Als je naar de Somfy website gaat dan kun je een TaHoma Switch bestellen en motoren voor bestaande gordijnen. Als je kiest voor raamdecoratie bij Somfy dan vind je een breed scala aan producten die perfect samenwerken met dit systeem. Powered Blinds is het raamdecoratie merk van dit Franse bedrijf dat allerlei systemen, apparaten en accessoires maakt voor huisautomatisering. Daarnaast kun je via het io-homecontrol protocol ook producten en diensten van andere merken koppelen. Google, Amazon, Apple bijvoorbeeld maar ook Hue, Sonos, Velux en Honeywell om maar enkele merken te noemen. Je voegt alle mogelijkheden toe aan een centrale applicatie. Dit is voor een groot deel plug & play, je hebt er slechts een beetje digitale kennis voor nodig.

Woonplein Limburg