Mooie manieren om je huis op te fleuren met bloemen

Decoreren met bloemen - Mooie manieren om je huis op te fleuren met bloemen
Of het nu voor een speciale gelegenheid is of gewoon omdat, decoreren met bloemen is een gemakkelijke manier om kleur, geur en stijl toe te voegen aan een ruimte. Deze bloemendecoratie-ideeën behoren tot de mooiste die we hebben gezien. Decoreren met bloemen is één van de eenvoudigste manieren om een kamer, binnen of buiten, een speciaal gevoel te geven en er mooi uit te laten zien. En als je kiest voor prachtig geurende bloemen, kondigen ze hun aanwezigheid aan zodra je de woonkamer binnenkomt. Maar hoewel we je aanmoedigen om bloembedden met perfecte snijbloemen te overwegen, zijn er ook veel slimme manieren om vals te spelen. Hieronder vind je onze favoriete ideeën voor het decoreren van bloemen in je eigen woonkamer.

Vul de vloer in je kamers met bloemen
Je hoeft je planten niet alleen op salontafels, schoorsteenmantelplanken of in hangmanden te zetten. Vul de vloer met hoge planten of kleinere op plantenstandaards. Een hoge fiddle leaf fig of Monstera deliciosa is perfect voor het bezetten van de dode ruimte in een lastige hoek naast je bank of een raam. Het zijn ook geweldige natuurlijke ruimteverdelers. Zet de planten zo neer dat ze geen meubels of andere decoratieve accenten bedekken.

Gebruik gedroogde bloemen in de woonkamer
Gedroogde en geconserveerde bloemen worden veel te weinig gebruikt, maar ze zijn de beste manier om bloemen in uw ruimte te hebben zonder de constante noodzaak van snoeien, water geven en schoonmaken. De juiste gedroogde of geconserveerde bloemen blijven maanden (zo niet jaren) mooi en zijn net zo veelzijdig als verse bloemen. U kunt zelf gedroogde bloemen maken door verse bloemen ondersteboven te laten drogen, of u kunt een professioneel gedroogd en geconserveerd boeket kopen (hoewel dit een dure aangelegenheid is).

Vrolijk je badkamer op
Volgens experts kunnen bloemen ook een mooie aanvulling zijn op je badkamer of wastafel. In plaats van te kiezen voor bloemen met lange stelen en hoge vazen, kun je je bloemen beter op een paar centimeter hoogte afsnijden en ze in een pot op een dienblad zetten voor een organisch accent.

Maak een kaarsen centerpiece op de eettafel
Kaarsen zijn de makkelijkste manier om een gezellige sfeer in een ruimte te creëren, maar met bloemen erbij ga je nog een stapje verder. Je kunt je bloemen gemakkelijk knippen en ze in een kaarsen centerpiece verweven of je kunt je vazen naast kandelaars zetten voor een gedurfder effect. Zorg er wel voor dat de lonten ver genoeg verwijderd zijn van de bloemen, zodat ze geen brandgevaar vormen in je woning. Een valentijnscadeau van kaarsen zou een mooi valentijnscadeau voor haar zijn.

Voeg flair toe aan je bijzettafels
Interieurdeskundigen stellen ook voor om van je bijzettafels een pronkstuk in je woonkamer te maken door ze te versieren met kleinere bloemstukken. "Voeg een paar decoratieve vazen toe voor mooie bossen bloemen en verspreid ze over je verschillende bijzettafels," stellen ze voor. "Je kunt het aanzicht ook verbeteren door sieradenbakjes, kristallen en andere decoratieve voorwerpen te gebruiken om de bloemen te accentueren."

Woonplein Limburg