Muurverf voor je huis

Woonplein Limburg

Sigma matte muurverf voor je huis
Elk huis heeft zo nu en dan een nieuw likje verf nodig. Gewoon omdat je een ander kleurtje op de muur wilt, of omdat de verf verkleurt of beschadigd is. Wanneer je binnen een nieuw kleurtje op de wanden wilt is Sigma matte muurverf een heel goed idee!

De voorbereidingen
Wanneer je wilt gaan schilderen dan is het goed om eerst voorbereidingen te treffen. Alles begint natuurlijk bij het uitzoeken van de kleur. Welke kleur past er goed bij jouw meubels en bij de sfeer die je wilt creëren? Natuurlijk speelt de media hier ook een grote rol bij, want wat je vaak op televisie terug ziet komen zijn de populaire kleuren en men is vaak geneigd deze kleuren over te nemen voor hun eigen interieur. Maar wees ook eens creatief. Uiteindelijk moet jij erin leven en niet die leuke televisie persoon.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt uit de kleuren ga je naar de winkel
De Sigma verf is er in veel kleuren en natuurlijk altijd een goede keuze. Sigma maakt al sinds de achttiende eeuw verf en weet dus ook wat belangrijk is om jouw wanden een nieuw uiterlijk te geven.Denk eraan dat je naast de verf ook een goede kwaliteit rollers en kwasten koopt. Wellicht zijn deze wat duurder, maar je zult het verschil zeker merken. Kwaliteit rollers werken veel fijner en gaan bovendien ook langer mee. Op langere termijn dus een voordeligere keuze.

Vergeet ook je tape niet om af te plakken
Het zou zonde zijn als je stukjes mee verft die niet nodig zijn en die je later weer moet schoonmaken. Dit kan namelijk een tijdrovend klusje zijn. Een goede schilderstape is hierbij dus aan te raden. Ook deze heb je in verschillende kwaliteiten, maar ok verschillende breedtes. Zeker als je van jezelf weet dat je niet zo een vaste hand hebt kun je beter voor een te brede tape kiezen als voor een te smalle tape.

Speciale effecten met muurverf
Wanneer je iets speciaals wilt op de muren dan kun je eens kijken naar verf met glitters of in een aparte kleur. Zeker als je een opvallende kleur met een zachte kleur combineert kan dit een mooi effect opleveren. Daarnaast heb je tegenwoordig de mogelijkheid om te kiezen voor een glans muurverf of een matte muurverf. De Sigma Pearl Clean Matt is bijvoorbeeld een goede matte muurverf die bijna overal toepasbarbaar is. Door de matte afwerking glimt de muurverf niet in de zon en dit geeft een rustig effect. Gebruik hem wel alleen binnen, aangezien het een muurverf voor binnenshuis is.

Binnenverf voor buiten?
Er zijn veel verschillende soorten verf en elke verf heeft zijn eigen eigenschappen. Daarom is er binnenverf, maar ook buitenverf. Het wordt afgeraden om verf welke bedoeld is voor binnen, buiten te gebruiken. In de eerste instantie zal het er mooi uit zien, maar de binnenverf zal snel afbladeren. Wil je dus buiten de muur van bijvoorbeeld je schuur schilderen, kies dan voor kwaliteit verf die voor buiten is bedoeld.