Ontdek de beste kamerplanten voor in je nieuwe woning

Ontdek de beste kamerplanten voor in je nieuwe woning
Ontdek de beste kamerplanten die kleur en belangstelling geven aan elke kamer met onze gemakkelijk te volgen gids. Vol met tips over welke kamerplanten het beste overleven in je huis. Van statuesque favorieten zoals de Zwitserse kaas plant en de Kentia-palm tot de kleinere maar net zo spectaculaire Calathea en Anthuriums, kun je leren hoe je zelfverzekerd kamerplanten kunt kiezen en je huis kunt vullen met niet veeleisende maar super stijlvolle planten.

Slangenplant of sansevieria
Het zijn de gestreepte en kronkelende zwaard achtige bladeren die deze plant zo dramatisch maken. Hij is sterk en extreem droogtetolerant en wordt vaak schoonmoeder tong genoemd. Hij is de perfecte showstopper op een bijzettafel of staat netjes in een hoek. Er zijn veel verschillende soorten slangen planten om uit te kiezen, waaronder dwergsoorten zoals Sansevieria fischeri van 40 cm tot 91-121 cm voor de Massoniana en trifasciata soorten. Ze groeien relatief langzaam en kunnen omgaan met weinig licht, maar groeien sneller in lichtere omstandigheden. Inheems in West-Afrika kunnen deze planten buiten blijven in HDSA zones 9-12. Ze zullen echter sterven bij temperaturen onder de 50℉ of bij vorst. In de lente en zomer één keer per week water geven, maar in de herfst en winter, wanneer de plant in rust is, één keer per maand.

Monstera Delliciosa of Zwitserse Kaas Plant
Reusachtige glanzende bladeren en een tropische sfeer - wat is er niet leuk aan Monstera deliciosa - of de Zwitserse kaas plant zoals hij ook wel wordt genoemd. Inheems in Mexico en Midden-Amerika is het een kamerplant die veel indruk maakt en er fantastisch uitziet. Deze onmiddellijk herkenbare planten zijn klimmers met luchtwortels, dus binnenshuis moeten ze worden opgeleid tot met mos bedekte palen om de bomen na te bootsen waaraan ze zich in het wild vastklampen. Binnen kan hij tot 2 meter hoog worden, maar de grootte van de pot beperkt de groei. Hij geeft de voorkeur aan warme temperaturen tussen (18-27°C) en kan kille omstandigheden tot (12°C) verdragen. Vermijd koude tocht.

Philodendron
Als je op zoek bent naar een hoge, rechtopstaande plant die uw ruimte niet inneemt, probeer dan een philodendron. Deze grootbladige klimplant uit het Caribisch gebied houdt van lichte standplaatsen, maar kan ook wat schaduw verdragen. Met meer dan 489 soorten om uit te kiezen zal het u aan niets ontbreken. Omdat ze de voorkeur geeft aan een vochtige omgeving, kunt u haar af en toe besproeien of in een stomende badkamer zetten. Temperaturen tussen de 16 - 24°C zijn ideaal voor deze schoonheid en houd er rekening mee dat hij tot 4 meter hoog kan groeien, zodat u hem indien nodig moet snoeien.

Calathea
Trotse bezitters van de meest decoratieve bladeren; calathea planten en strelitzia hebben fantastisch gestreepte bladeren in groene, gele, roze en witte tinten. Ze worden ook wel de gebedsplant genoemd omdat de bladeren overdag plat liggen en 's nachts naar boven vouwen, alsof ze bidden. Deze planten zijn grote fans van warme, vochtige omstandigheden en geven de voorkeur aan een aangename temperatuur van ongeveer 18 tot 24°C. Te veel water geven is een veelgemaakte fout bij Maranta; denk liever aan de hoeveelheid zon die je plant gedurende de dag krijgt dan aan een routine. Overbewaterde Maranta's zullen tekenen van nood vertonen, zoals vergelende bladeren. Plaats ze in direct maar niet te fel licht - een raam op het noorden of oosten is ideaal, voor de beste bladkleur.

Woonplein Limburg