Op zoek naar je droomhuis: welke financieringsopties heb je?

Op zoek naar je droomhuis: welke financieringsopties heb je?
Ben je op zoek naar je droomhuis in Limburg? Spannend! Maar hoe zit het eigenlijk met de financiën? Bij het verwezenlijken van je woonwensen zijn er verschillende financieringsopties die je kunt overwegen. Bereken online je maximale hypotheek en ga in gesprek met de bank. Of misschien heb je veel overwaarde van je huidige huis. Dan kan het raadzaam zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur. We vertellen je meer over verschillende financieringsopties en de ontwikkelingen op de woningmarkt in Limburg.

Verschillende financieringsopties
Of je nu voor het eerst een huis koopt, gaat verhuizen of je huidige woning wilt verbouwen: er zijn verschillende mogelijkheden die bij jouw financiële situatie passen. Denk aan traditionele hypotheekleningen met vaste of variabele rente, maar ook aan speciale regelingen voor starters. Daarnaast kunnen subsidies en belastingvoordeel een rol spelen. Bijvoorbeeld wanneer je je huis gaat verduurzamen. Onderzoek de verschillende opties en bekijk welke het beste aansluit bij jouw woonwensen en budget. Een gesprek met een financieel adviseur kan je helpen om een weloverwogen beslissing te maken. Voor je het weet woon jij in je droomhuis!

Ontwikkelingen woningmarkt in Limburg
De woningmarkt in Limburg is voortdurend in ontwikkeling. De vraag naar woningen is hoog, terwijl het aanbod minder hard meegroeit. Sinds de Coronatijd is er een groeiende interesse in landelijke gebieden. Deze trend heeft geleid tot een geleidelijke stijging van de woningprijzen. Naast traditionele woningen, winnen duurzame en energie-efficiënte opties aan populariteit. De gemiddelde vraagprijs was in juli 2023 € 299.000 voor een huis in Limburg. Hier staat een gemiddelde vierkantemeterprijs van € 2.614 tegenover. Bij ruim 10% van de woningen die te koop stonden, werd overboden.

Wonen in de stad
Limburg heeft het allemaal: een prachtige natuur maar ook bruisende steden. Ben je op zoek naar een woning in de stad? Wij hebben 5 populaire steden voor je op een rijtje gezet. Misschien zit jouw toekomstige woonplaats hier wel tussen!

  1. Roermond: Roermond is rijk aan veel oude gebouwen, musea, industrieel erfgoed en mooie parken. Maar vergeet ook de gezellige cafés en restaurants niet.
  2. Maastricht: Een stad die geliefd is bij veel Nederlanders. Maastricht heeft als hoofdstad van de provincie voor iedereen wat te bieden. Slenter door de oude straatjes, bezoek de parken en bezienswaardigheden.
  3. Thorn: Wist je dat Thorn voor een groot deel wit is geschilderd? Hierdoor waan je je gevoelsmatig net op vakantie. De stad biedt, naast de prachtige huizen, leuke straatjes, een museum en een Abdijkerk.
  4. Sittard: Sittard is een van de oudste steden van Nederland. Daarnaast is deze stad in 2000 uitgeroepen tot groenste stad van het land. In deze veelzijdige stad vind je leuke terrassen, vele theaters en uitgaansgelegenheden.
  5. Valkenburg: Valkenburg is een kleinere stad met veel charme. De stad zit vol gezelligheid en heeft mooie historische stadsmuren.
Woonplein Limburg