Professioneel verhuisbedrijf inhuren of toch zelf doen?

Professioneel verhuisbedrijf inhuren of toch zelf doen?
Sta je op het punt te gaan verhuizen, dan is het wel zo verstandig om alvast goed na te denken over het verhuizen van al je spullen. Helemaal wanneer je van het ene naar het andere huis gaat, heb je je inboedel natuurlijk wel nodig. Je kunt er dan voor kiezen om zelf alles te doen, maar ook een professioneel verhuisbedrijf inhuren voor het verhuizen van je huisraad behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard is het verleidelijk om zelf enkele mensen op te trommelen, maar is de expertise van een verhuisbedrijf natuurlijk ook niet verkeerd. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat je hinkt op twee gedachten, hebben we de voor- en nadelen van zowel het zelf uitvoeren van een verhuizing, als het inschakelen van een verhuisbedrijf voor je op een rijtje gezet.

Zelf verhuizen
Wanneer je ervoor kiest om zelf te verhuizen, dan zul je dit uiteindelijk een hoop geld kunnen schelen. De reden dat we bewust zeggen ‘kunnen’, is omdat je natuurlijk altijd het risico loopt dat er iets kapot gaat. Stel dat je een prachtige nieuwe televisie hebt en deze valt je tijdens het verhuizen kapot, dan dien je zelf op te draaien voor de kosten. Kies je voor een verhuisbedrijf, dan ben je hiervoor verzekerd. Uiteraard is het ook vaak ontzettend gezellig om met een stel vrienden de volledige huisraad van A naar B te verplaatsen. Echter vergt het zelf uitvoeren van een verhuizing wel de nodige voorbereiding en planning. Zo is het belangrijk dat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt en dat je niet met te veel mensen bent. Zorg er dus voor dat je bij het zelf uitvoeren van een verhuizing alles tot in de puntjes hebt voorbereid en niets aan het toeval overlaat.

Je inboedel laten verhuizen
Kies je ervoor om de verhuizing te laten uitvoeren door een verhuisbedrijf, dan heb je hier zelf natuurlijk geen omkijken meer naar. Uiteraard zijn er wel enkele afspraken die je vooraf maakt, zodat het bedrijf weet waar in je nieuwe woning voorzien van een prachtige patio moet worden neergezet. Goed om te weten is ook dat je verzekerd bent bij eventuele schade aan meubels of andere zaken die tijdens de verhuizing worden veroorzaakt. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de planning en hoef je niemand op te trommelen om je te helpen. De kosten mogen dan wel wat hoger uitvallen, maar dit scheelt je daarentegen ook een hele hoop zorgen.

Tot slot
Dat een verhuizing niet de meest favoriete bezigheid is voor de meesten, dat is natuurlijk niet zo heel gek. Wat we vaak zien, is dat mensen achteraf vaak pas beseffen hoeveel werk en ook stress zo’n verhuizing in de praktijk met zich meebrengt. Niet voor niets kiezen veel mensen, mits het ook financieel kan, bij een volgende verhuizing vaker voor een verhuisbedrijf, dan wanneer ze voor het eerst gaan verhuizen. Dus sta jij op het punt te gaan verhuizen en ben je voornemens dit zelf te gaan doen? Dan adviseren we je om hier nog eens goed over na te denken. Het is natuurlijk zonde om hier achteraf spijt van te krijgen en dat de verhuizing een hoop extra grijze haren heeft opgeleverd.

Woonplein Limburg