Tips om snel je droomwoning te vinden

Als je zonder een selectie te maken op de zoekbutton klikt, dan worden beschikbare woningen gepubliceerd op basis van laatste aanmelding bovenaan. Ook bij gericht zoeken gaat dat op deze volgorde. Uiteraard kun je de publicatievolgorde aanpassen, bijvoorbeeld op prijsklasse. Als je niet veel tijd hebt en snel woningen wilt zien die aan je wensen voldoen, dan kun je dit het beste doen via selecteren en filteren.

Zo vind je gemakkelijk je droomwoning op Woonpleinlimburg. Zoeken op straat, postcode, plaats of gemeente: Zodra je enkele letters intypt, begint het zoeken. Bij een straatnaam worden de beschikbare plaatsen getoond, idem bij postcodegebieden. Als je een plaatsnaam intikt, krijg je vaak de keuze tussen plaats en gemeente. Bevestig je keuze. Bij een plaatsnaam kun je verschillende km ranges kiezen en je zoekgebied groter of kleiner maken. Stel vervolgens aan de linkerkant je filters in.

Op Woonpleinlimburg staan niet alleen huizen te koop, maar ook huurwoningen. En overige categorieën. Maak je keuze! Ook ten aanzien van de prijsklasse, beschikbaarheid, aantal (slaap)kamers, woonoppervlakte, perceelsoppervlakte, bouwjaar enz. Zoek je iets specifieks, bijvoorbeeld met “zwembad” of met plaats voor “paarden” dan kun je deze zoekwoorden invullen in het veldje “omschrijving” die onder de filters staat. Uiteraard kun je met de filters spelen zodat je niet te veel maar ook niet te weinig keuze hebt.

Je zoekopdracht opslaan: Bovenaan vind je de button “zoekopdracht opslaan” Hier kun je je zoekopdracht(en) bewaren. Hiervoor dien je wel een account/registratie aan te maken. Daarna onthoudt Woonpleinlimburg de filters die je hebt ingesteld voor je zoekopdracht. Dit is ook nodig als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe woningen die aan jouw zoekprofiel voldoen. Bij de instellingen in je Woonpleinlimburg-account kun je aangeven hoe vaak je een mail wilt ontvangen. Dit kan direct bij elke nieuwe woning of eenmaal per dag of week. Zo maak je je zoekprofiel op Woonpleinlimburg op maat en blijf je altijd op de hoogte van het nieuwste aanbod.

Kijk voor meer informatie ook op de helpdesk pagina, onderaan op de website.

Woonplein Limburg