Tips voor het opnieuw inrichten van je woonkamer

Tips voor het opnieuw inrichten van je woonkamer
Eens in de zoveel tijd is het gewoon nodig om de woonkamer volledig opnieuw in te richten. Dit omdat je simpelweg gewoon iets nieuws in huis wilt hebben, of dat de meubels nodig aan vervanging toe zijn. Wat voor jou de reden ook is, het opnieuw inrichten van je woning kan voor sommige een hele klus zijn. Misschien vind je het lastig om inspiratie op te doen, of je weet niet zo goed welke kleuren en elementen bij elkaar passen. Geen paniek! Want dit artikel helpt jou om de woonkamer op een nieuwe manier in te richten. Zo kan je nog vele jaren genieten van de nieuwe woonkamer.

De stijl die bij jou past

Als eerste is het belangrijk om na te gaan welke stijl nu echt bij jou past. Er zijn veel verschillende soorten stijlen. Ook goed is om na te denken of de stijl enkel in de woonkamer aanwezig zal zijn, of dat deze ook doorgetrokken wordt naar bijvoorbeeld de badkamer of keuken. Zo heb je een industriële, landelijke, moderne of klassieke stijl voor de nieuwe inrichting van de woning. Door vooraf een moodboard te maken, kan je een beetje een idee krijgen hoe de woonkamer er ongeveer uit komt te zien. Neem hierbij de kleuren, stijlen en meubels mee. Houd je van een industriële huisstijl? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een tv meubel zwart en strakke vormen en lijnen. Houd je meer van een landelijke stijl, dan kun je het beste gebruik maken van zandkleurige kleuren en meubels van hout.

Aanschaf van meubels
Wanneer het moodboard is gemaakt en je een duidelijk beeld voor jezelf hebt gecreëerd welke kleuren, lijnen en elementen terug moeten komen in de woning, is het tijd om de nieuwe meubels aan te schaffen. Als voorbeeld wordt een industriële stijl gebruikt. Kenmerkende factoren zijn de zwarte meubels en de strakke fauteuil in de woonkamer. Daarnaast worden er veelal naturel kleuren gebruikt zoals zwart, wit of grijs. Materialen die worden gebruikt variëren van beton, hoogwaardig plastic en microvezels.

Genieten van de nieuwe inrichting
Wanneer alles opnieuw is ingericht, de wanden zijn geschilderd en nieuwe meubels zijn aangeschaft, is het de hoogste tijd om hier optimaal van te genieten. Het huis voelt een stuk frisser en nieuwer aan. Zo kan je nog vele jaren door met de nieuwe inrichting. Denk je toch na enige tijd dat de inrichting niet aan de wensen voldoet, dan kan je uiteraard het hele proces opnieuw doen om dit toch voor elkaar te krijgen.

Woonplein Limburg