Tips voor het vinden van een geschikte woning

Tips voor het vinden van een geschikte woning
Ben jij voornemens om een huis te gaan kopen, dan komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Het is voor de meesten namelijk de grootste uitgave die ze ooit in hun leven zullen gaan doen. Des te belangrijker dus om je hier goed op voor te bereiden. Je wilt natuurlijk absoluut geen spijt hebben achteraf dat je misschien een ietwat te overhaaste beslissing hebt gemaakt. Om je hierbij te kunnen helpen hebben we een aantal handige tips voor je, die kunnen bijdragen aan het succesvol kopen van een nieuwe woning.

Maximaal te lenen bedrag
Het maximale bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek hangt af van verschillende factoren, waaronder je inkomen, credit score (BKR) en de waarde van het object dat je koopt. Over het algemeen zullen kredietverstrekkers u toestaan een bepaald percentage van de waarde van het onroerend goed te lenen, de zogenaamde loan-to-value ratio. In Nederland is dit 100% van de getaxeerde woning Vergelijk overigens ook verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar. Net als online de goedkoopste zorgverzekering goedkoopste zorgverzekering vergelijken, kun je dat ook met je hypotheekverstrekker doen. Een verschil van 0,10% rente kan over een periode van 30 jaar flink wat geld schelen.

De buurt waarin je wilt wonen
Nadat je weet wat je maximaal zou kunnen opnemen, is het ook prettig te weten in welke buurt je zou willen wonen. Afhankelijk van je huidige situatie, maar ook hoe de toekomst eruit ziet is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Om je een idee te geven welke belangrijk zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

Locatie
Denk aan de locatie van de buurt, inclusief de nabijheid van werk, scholen en voorzieningen, zoals parken, winkels en restaurants.

Veiligheid
Onderzoek de misdaadcijfers in het gebied en praat met bewoners om een idee te krijgen hoe veilig de buurt is.

Scholen
Als je kinderen hebt of wellicht in de toekomst zou willen, kijk dan ook kritisch naar de kwaliteit van de scholen in de buurt. Kijk naar resultaten en praat met ouders om een idee te krijgen van de onderwijsmogelijkheden in de buurt.

Openbaar vervoer
Als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, overweeg dan de nabijheid van de buurt tot bus- en treinstations. Je zit er niet op te wachten om iedere dag eerst een heel eind te moeten lopen of fietsen voordat je bij een bushalte bent.

Door deze punten mee te nemen in je uiteindelijke keuze voor het kopen van een woning, zul je merken dat je selectie met huizen steeds kleiner zal worden en het vaak ook eenvoudiger wordt om een geschikte woning te vinden. Uiteraard doe je er wel verstandig aan om een aankoopmakelaar in arm te nemen. Wanneer je deze wensen bij hem of haar kenbaar maakt, is de kans een stuk groter dat je een huis vindt die daarbij aansluit.

Woonplein Limburg