Vakantietijd, pas op voor het inbrekersgilde

Woonplein Limburg

Vakantietijd, pas op voor het inbrekersgilde

De vakantieperiode is weer aangebroken. Plannen maken, lekker niksen, op uit trekken, veel genieten, kortom de leukste tijd van het jaar. Een bepaalde beroepsgroep gaat niet op vakantie en heeft het in deze periode misschien wel extra druk, ik heb het over het inbrekersgilde. Laat deze zzp’ers zo weinig mogelijk uw vakantiepret bederven. Niet alles valt uit te sluiten, maar er zijn wel wat dingen waar u op kunt letten.

Preventie en tips

Natuurlijk zijn er de standaard preventies zoals goed hang- en sluitwerk, alarmsysteem, maar die punten gelden voor alle dagen van het jaar. Ga de boeven ook niet een handje helpen door ladders of ander klimmateriaal klaar te zetten. Loop voor vertrek door en rond je huis en probeer even door een andere bril naar je eigendommen en eventuele risico’s te kijken. Inbrekers hebben een hekel aan verlichting en een tijdrovende klus waarbij lawaai moet worden gemaakt. Speel hier op in! In de vakantieperiode is het extra belangrijk dat je huis er bewoond uitziet. Af en toe wat beweging rondom het huis door buren of kennissen doet wonderen. Een auto op de inrit, geen stapels zichtbare post achter de voordeur, kleine dingen die gemakkelijk te regelen zijn. Net als de gordijnen die af en toe open en dicht moeten zijn en een gevarieerde avondverlichting die met allerlei technieken slim te bedienen is.

Social media

Ik ga er van uit dat je inbreker niet tot je eigen vriendenkring behoort. Maar hoe verstandig is het om vakantieberichten en foto’s wereldwijk via social media te delen. Zorg er dus voor dat deze allen voor je echte vrienden en familie te zien zijn, controleer je privacy instellingen en publiceer niet openbaar. Nog benieuwd naar het aantal inbraken bij jouw in de buurt? Kijk op: https://www.politie.nl/mijn-buurt/misdaad-in-kaart

Een fijne inbraakvrije vakantie!