Van grachten naar glooiing

Van grachten naar glooiing
Zit jij eraan te denken om vanuit Amsterdam te verhuizen naar een andere provincie? Vergeet dan zeker niet te denken aan Limburg! Limburg biedt de Amsterdamse gezelligheid en de rust van het platteland. In dit artikel lees jij de voordelen van het wonen in Limburg. Bel snel jouw makelaar in Amsterdam en trek naar het zuiden des lands!

Goedkoper wonen
Houd jij vaak een stukje maand over aan het eind van jouw salaris en kun je daardoor niet alles doen wat jij zou willen? In Limburg is het een stuk goedkoper wonen. De gemiddelde vraagprijs van een woning in Amsterdam ligt op €1.076.707. In Limburg is dit ruim zes ton lager, namelijk €401.077. Dat scheelt per maand zo’n €3.000 aan hypotheek. Ga maar eens na wat je daarmee kunt doen. En vergeet vooral de overwaarde van jouw verkochte woning in Amsterdam niet! Zo kun jij binnenkort misschien ook van het Bourgondische leven genieten in hartje Limburg.

Groter wonen
Naast het feit dat je in Limburg goedkoper kunt wonen, krijg je veel meer waard voor jouw geld. In sommige delen van Amsterdam betaal je per m2 zo’n €10.000. In Limburg betaal je per m2 gemiddeld slechts €2500. Dat is per prijs per vierkante meter al vier keer zoveel huis. Misschien wordt op deze manier een prachtige boerderij of het realiseren van vier slaapkamers wél mogelijk. Misschien neem je zelfs de hele familie wel mee!

Sfeervol
Hoewel Amsterdam ook enorm gezellig is, kan het soms wat massaal aanvoelen. In de prachtige steden en dorpen van Limburg heerst een fijne, gezellige sfeer. Het zuiden biedt voldoende terrassen, restaurants, kroegen en cafés. Neem een heerlijke koffie met vlaai of geniet van het Limburgse zuurvlees. De Limburgers zijn gastvrije mensen, waardoor je je er snel welkom zult voelen. Daarnaast is er wat meer sociale controle, waardoor je je minder snel eenzaam zult voelen. Er is een groot gevoel van saamhorigheid. Ook qua evenementen en feestjes is er genoeg te beleven. Maar zoals met alle verhuizingen naar een andere regio: het is wel belangrijk om zelf initiatief te tonen en om jezelf erbij te geven.

Prachtige natuur
De Waterleidingduinen in Amsterdam zijn mooi, maar wanneer je met je auto over de (voornamelijk filevrije) snelwegen of plattelandsweggetjes rijdt, waan je je zo in Frankrijk. De mooie glooiende heuvels en de prachtige bossen, maar ook de wijngaarden zijn adembenemend. En dat geldt niet alleen tijdens de zomer, maar ook ‘s winters heeft het landschap van Limburg een bijzonder karakter. Deze prachtige natuur, maar ook het Bourgondische leven, zorgen voor een goede levenskwaliteit.

Drie landen
In Limburg vind je het drielandenpunt: het is de enige regio in Nederland die direct vastligt aan Duitsland én België. Hierdoor is Limburg een perfecte plek wanneer je bijvoorbeeld voor werk, toerisme of boodschappen vaak naar België en/of Duitsland wil. In dat opzicht woon je in Limburg enorm centraal. Je kunt zo even dineren in Duitsland of wandelen in de prachtige Belgische bossen. En vergeet dan ook niet te tanken!

Woonplein Limburg